01 Ocak 2024 12:51

İsrail Askeri Sözcüsü: Savaş 2024 boyunca devam edecek

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Hagari, Gazze’ye yönelik saldırılarının 2024 yılı boyunca devam edebileceği mesajı verdi.

Fotoğraf: Khalil Alkahlut/AA

Paylaş

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari Gazze’ye yönelik saldırılarının 2024 yılı boyunca devam edebileceğini belirtti.

Yılbaşı gecesi düzenlediği basın brifinginde konuşan Hagari, “Bu gece 2024 yılı başlıyor. Savaşın hedefleri uzun süreli çatışmayı gerektiriyor ve biz de buna göre hazırlanıyoruz. Sahada faaliyet gösteren kuvvetlerin yönetimini akıllıca planlıyor, yedek kuvvet sistemine, ekonomiye bakıyor, kuvvetleri yeniliyor ve İsrail Ordusundaki (IDF) muharebe eğitim süreçlerini sürdürüyoruz” dedi.

Guardian’ın haberine göre Hagari, İsrail’in Gazze saldırılarına katılmak üzere çağrılan bazı yedek askerlerin bu hafta ailelerine ve işlerine döneceğini açıkladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Bu uyarlamalar 2024’ün devamı için planlama ve hazırlık yapılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. IDF olarak, bu yıl boyunca ek görevler ve savaşlar için gerekli olacağımızı anlayarak ileriyi planlamalıyız.”

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu oa cumartesi günü savaşın “daha aylarca” devam edeceğini açıklamış ve İsrail’in Mısır sınırının Gazze tarafının kontrolünü üstleneceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İTO İstanbul 2023 yılı enflasyonunu yüzde 74,88 olarak açıkladı

SONRAKİ HABER

Sopalı Pankart: Futbol iktidarın baskılarından arınmalı, bağımsız olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa