03 Ocak 2024 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2024 21:46

Erdoğan, Reisi ile telefonda görüştü, Türkiye ziyareti iptal edildi

İran’daki patlamaların ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile telefonda görüştü. Reisi'nin Türkiye ziyareti iptal edildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin kasım ayı için planlanan ancak gerçekleşmeyen ülkede yaşanan patlamalar nedeniyle bir kez daha ertelendi. Reisi'nin Türkiye ziyaretini yarın yapması bekleniyordu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Reisi, bir telefon görüşmesi gerçekleştiridi. Yapılan açıklamada, Reisi'nin Türkiye ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.

Nüfuz alanları açısından birçok bölgede karşı karşıya gelen ancak siyasi bağları koparmayan iki ülke yönetiminin Gazze, Suriye ve Irak gündemlerini içeren bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyordu.

Ancak bugün İran’da Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde yapılan anma sırasında art arda iki patlama meydana geldi. En az 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi yaralandı. Patlamanın ardından Reisi'nin Türkiye ziyaretine ilişkin belirsizlik devam ederken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından bir açıklama geldi. Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. belirtilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Reisi’ye, Kirman’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivilleri hedef alan terör saldırısını kınadı, Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu söyledi ve İran halkına kayıpları nedeniyle sabır temenni etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesi de görüşmede kararlaştırıldı" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri TÜİK önünden seslendi: Emirlere uyma, rakamları çarpıtma

SONRAKİ HABER

EMEP: Resmi enflasyon oranı, halkın deneyimlediği hayat pahalılığını yansıtmaktan uzak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa