Adalet Bakanı, yardımcısı Ramazan Can'ın torpil skandalını "Referanslar olabilir" diyerek savundu
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, torpil yazışmaları ortaya çıkan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ı "Referanslar olabilir, talepler olabilir" diyerek savundu.
Fotoğraf: Hakan Nural/AA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Yüzyılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı" sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Torpil yazışmaları ortaya çıkan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ı savunan Tunç, "Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden husuları gördük. Tek bir isteğimiz var liyakat. Talepler her yerden gelir. Değerlendirmesini yapacak olan komisyondur. Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır. Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir. Değerlendirecek olan komisyonlardır. Çeşitli sınavlardan geçerler sonrasında liyakata dikkat ederiz. Talepleri alırız." ifadelerini kullandı.
Fox TV, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefon ekranında yer alan "Görevde yükselme sınavına girdiğimi söylemiştim, bilgilerimi atmamı istemiştiniz" mesajını gündeme getirmişti.
CAN ATALAY AÇIKLAMASI
Tunç, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlali kararına ikinci kez uymamasına dair "Bu uzun süredir konuşuldu. AYM’nin kararından sonra Yargıtay’ın vermiş olduğu bir karar söz konusu oldu. Yargıtay bu konuda anayasanın milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen 83 ve 14’üncü maddesinin AYM kararıyla uygulanamaz hale getirildiği yönünde bir karar verdi. Yargıtayımızın görüşü bu. Anayasa Mahkememiz ise dokunulmazlıktan yararlanabileceği yönünde bir görüş belirterek orada iki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı. Son verilen karar Yargıtay’ın kararı. Yargıtay kararını da gerekçesini okuduğumuz zaman hep beraber görmek mümkün. Bundan sonraki süreçte ilgililer başvuru yapar yapmaz onların bileceği iş. Yargıtay’ın verdiği kesinleşmiş hüküm söz konusu, bu kesin hüküm de TBMM’nin gündeminde. Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz” dedi.
Tunç "Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada da "İkinci yüzyıla başlarken darbecilerin yaptığı bir Anayasa'yla değil de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, milletin temsilcilerinin uzlaşarak geniş katılımla hayata geçirdikleri ve milletin onayıyla yürürlüğe giren bir Anayasa'yla Türkiye Yüzyılı'nın başında yolumuza devam etmemiz lazım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)