04 Ocak 2024 16:11

Adana Barosundan Can Atalay kararına tepki: Hukukun katlidir

Adana Barosu, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesinin, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesinin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına, 'karara uyulmaması'na karar vermesine tepki gösterdi.

Av. Semih Gökayaz'ın kişisel arşivi.

Paylaş

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesinin, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesinin verdiği ikinci ihlal kararına da uyulmamasını hukukun katli olarak değerlendirdi.

“ANAYASAL DÜZENE BAŞKALDIRIDIR”

Gökayaz, açıklamasında, “Bu karar, Anayasal düzene karşı bir başkaldırı ve hukukun katli niteliğinde bir karardır” ifadelerini kullandı.

Dairenin, AYM kararının hukuki değerinin olmadığını ve uyulmamasına karar verdiğine dikkat çeken Gökayaz, açıklamasında,  Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için bir kez daha TBMM'ye yazı yazıldığını hatırlattı.

Amir hükmüne rağmen bir yargı organının Anayasa Mahkemesi kararını “hukuki değerden yoksun” diyerek tanımlamasını Gökayaz şu sözlerle değerlendirdi:

“Hakimler ve Savcılar Kurulunun derhal harekete geçerek Anayasayı ihlal eden ve kesin ve bağlayıcı olan Anayasa Mahkemesi kararlarını yok sayan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında soruşturma başlatması gerekmektedir. Adana Barosu olarak devlet krizi haline getirilen bu sorun karşısında Anayasayı, hukuku ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de öğrenci servisi öğrencilerle birlikte kaçırıldı

SONRAKİ HABER

Aruri suikasti İsrailli esir yakınlarını endişelendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa