04 Ocak 2024 16:18

Aruri suikasti İsrailli esir yakınlarını endişelendirdi

Lübnan'da Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'ye düzenlenen suikastın, İsrailli esir yakınlarının esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin umutlarını söndürdüğü belirtildi.

Fotoğraf: Saeed Qaq/AA

Paylaş

Haaretz gazetesinde yer alan "Hamas'ın tuttuğu rehinelerin aileleri Beyrut suikastını kutlamıyor" başlıkla haberde, Aruri suikastının ardından İsrailli esir ailelerin rehine takası konusundaki endişeleri dile getirildi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri suikastının esir aileleri için “zafer fotoğrafından başka her şeyi temsil ettiği” kaydedilen haberde, suikastın İsrail için bir “zafer anı” sunduğuna dikkat çekildi. Esir aileleri için ise suikast haberi için “kalbe saplanan bir bıçak" nitelemesi yapıldı

Suikastın esir aileleri için derin hayal kırıklığı oluşturduğu belirtilerek İsrailli esir babası Eli Shtivi’nin görüşüne yer verildi. Shtivi, "Artık tüm odağın kuzeydeki savaş ihtimali üzerine olacağından korkuyoruz" dedi. Shtivi, suikastın tam da daha fazla esirin serbest bırakılması ihtimalini düşündükleri bir zamanda gerçekleştiğini belirtti. Haberde, esir ailelerinin, "suikastın söndürdüğü umut kıvılcımının yasını tuttukları" ifade edildi.

Suikast haberinin duyulduğu sırada ailelerin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile toplantı halinde oldukları ancak telefonları alındığı için bunu gündeme getiremediklerine yer verildi.

İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesi baş analisti Nahum Barnea, Aruri'ye düzenlenen suikast ile "İsrailli esirlerin hayatıyla kumar oynandığını" belirtmişti. Suikastın esir takasına ilişkin müzakereleri erteleyeceği belki de sonlandıracağını yorumunda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosundan Can Atalay kararına tepki: Hukukun katlidir

SONRAKİ HABER

Büyük Madenci Yürüyüşü fotoğraf gösterisi ile anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa