07 Ocak 2024 21:27

AKP'nin Bursa adayı Alinur Aktaş kimdir? 

AKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alinur Aktaş kimdir? 

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

AKP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş oldu.

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

1970 Bursa İnegöl doğumlu olan Aktaş, ilk, orta ve lise eğitimini İnegöl'de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan ve uzun yıllar mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Aktaş aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir. İnegöl AKP Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılan Aktaş, 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçilmişti. Aktaş 31 Mart 2019 seçimlerinde AKP'den belediye başkanı seçilmişti.

31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediyenin tüm şirketlerine kendisini ‘başkan’ olarak atayan ve şirket başı ‘huzur hakkı’ alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tepkilerin ardından şirketlerdeki görevlerinden istifa etmişti. Kendisini yönetim kurulu başkanı olarak atadığı şirketlere AKP’li il yöneticilerini de başkan vekili yapan Aktaş’ın ‘huzur hakkı’ adı altında da aylık yaklaşık şirket başı 750’şer lira aldığı ortaya çıkmıştı. Başkan Aktaş, tepkilerin ardından yönetim kurulu başkanı olduğu BURULAŞ, BURFAŞ, Kültür AŞ. BEŞAŞ, Tarım AŞ, Jeotermal AŞ ve Burkent şirketlerinden istifa etmişti.

AKP’li Alinur Aktaş yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım iştiraki BURULAŞ 553 milyon TL borcu olmasına rağmen çeşitli belediyeler ve derneklere yaptığı 5,1 milyon TL’lik bağış sayıştay raporlarında ortaya çıkmıştı.

Aktaş'ın döneminde belediye, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin Kültürpark içerisindeki 33 yıllık idari ve sosyal tesisini yıktırmıştı.

Aktaş'ın Nâzım Hikmet, Türkan Saylan, Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok için, “devlete ve bayrağa savaş açmış” ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti.

Aktaş'ın daha önce de Gülen Cemaati mensupları ile yer sofrasında maklube yerken çekilmiş fotoğrafı uzun süre gündemde kalmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin Eskişehir adayı İdris Nebi Hatipoğlu kimdir?

SONRAKİ HABER

"Erdoğan halkla hayatı üzerine pazarlığa girişiyor" | Gazeteci Bahadır Özgür, Murat Kurum'un İBB adaylığını değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa