08 Ocak 2024 15:59

Özak Tekstil direnişinde 43. gün: Markalar sorumluluklarını yerine getirmeli

Öz İplik-İş’ten ayrılarak BİRTEK-SEN’de örgütlenen ve arkadaşlarının işten atılmasıyla direnişe başlayan işçiler, markaların sorumluluğuna dikkat çekerek, gereğinin yapılması çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Nisa Sude DEMİREL
Urfa

Özak Tekstil işçileri fabrikadaki çalışma koşullarına, baskı ve tehditlere karşı, sendika seçme hakkı için başlattıkları direnişlerine 43. gününde de devam etti. Öz İplik-İş’ten ayrılarak BİRTEK-SEN’de örgütlenen ve arkadaşlarının işten atılmasıyla direnişe başlayan işçiler, talepleri kabul edilene kadar direnişten vazgeçmeyeceklerini belirtti. BİRTEK-SEN Bölge Temsilcisi Çayan Dursun ise, markaların sorumluluğuna dikkat çekerek, gereğinin yapılması çağrısında bulundu.

"SENDİKALAŞTIĞIMIZ İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIK"

3 yıldır Özak Tekstil’de çalışan Mehmet Süt, "Bugün direnişimizin 43. günü, kaldığımız yerden devam ediyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızla beraber işe dönmek, çalışmak istiyoruz. Bizi sendikalaştığımız için çıkardılar, sendikamızın mücadelesini vermek için içeri girmek istiyoruz” dedi.

5 yıldır Özak Tekstil işçisi olan Funda Bakış, "Bugün 43. gündeyiz. 43 gündür direnişe devam ediyoruz, isteklerimiz kabul edilene kadar direnişimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Biz sendikamızla birlikte iş yerimize geri dönmek istiyoruz. Koşullar düzelene kadar biz bu direnişe devam edeceğiz” diye konuştu. Abdullah Akdeniz de 43 gündür süren direnişlerine talepleri kabul edilene kadar devam edeceklerini söyledi.

"MARKALARA DÖNÜK EYLEM KARARLARI ALDIK"

BİRTEK-SEN Bölge Temsilcisi Çayan Dursun, pazar günü düzenlenen basın açıklamasında duyurdukları kararı “Şimdiye kadar Levi’s üzerinde ciddi bir tazyik oluşturmuştuk. Şimdi Özak Tekstil’in Zara, Marco Polo, DeFacto gibi markalara da üretim yaptığını öğrendik ve artık bu markalar da bizim hedefimiz. Bu markalar eğer harekete geçmezse markalara dönük eylem planlarımızı harekete geçireceğiz” diye anlattı.

"TALEPLERİMİZ NET"

Direnişin 43. gününde taleplerinin arkasında durduklarını ifade eden Dursun, “Bizim esas belirgin talebimiz sendikanın kabul edilmesi. İşverenin işçilerin sendika tercihine saygı duyup sendikal nedenlerle işten çıkarılan işçilerin tekrar işe alınması, direnişteki sürelerin ücretinin verilmesi ve sendika tercihi üzerindeki baskıların kalkması. Bu talepler kabul edilene kadar direnişi sürdüreceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Harb-İş'ten ek zam yürüyüşü

SONRAKİ HABER

İYİ Parti 5 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa