08 Ocak 2024 20:57
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ocak 2024 22:17

Fatih Camisi imamı ve cemaatten bir kişi bıçaklı saldırıda yaralandı

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden biri, namazdan sonra Ö.S isimli kişi tarafından bıçakla yaralandı.

Fotoraf: Halis Akyıldız/AA

Paylaş

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir kişi tarafından bıçakla yaralandı.

AA'nın aktardıklarına göre, Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Ö.S. gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 19.15'te Ö.S'nin Fatih Camisi'nde slogan atıp cami içerisinde huzursuzluk çıkardığı belirtildi.

Fatih Camisi imamı Galip Usta'nın Ö.S'yi uyararak dışarı çıkmasını istediği, bu sırada Ö.S'nin Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaraladığı kaydedilen açıklamada, "Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

CAMİ İÇİNDE SLOGAN ATTI

Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede, Ö.S'nin akşam namazının ardından Fatih Camisi'nde "Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar" şeklinde bağırması üzerine imam Usta'nın Ö.S'yi cami içerisinde bağırmaması için uyardığı tespit edildi.

Güvenlik görevlileri aracılığıyla cami dışına alınan Ö.S'nin bir süre sonra imam odasına gelerek, Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladığı, güvenlik görevlilerinin ise Ö.S'yi yakaladıkları belirlendi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" değerlendirmesinde bulundu.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada "İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da Sahra Wagenknecht İttifakı partileşti

SONRAKİ HABER

Seçimden önce satışlar hızlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa