09 Ocak 2024 16:21

Şahsiyet'in sezon finalinde mahkemedeki Kürtçe sahnesi gündem oldu: "Bilinmeyen dil..."

Şahsiyet dizisinin faili meçhul cinayetleri konu alan 2. sezonunun final bölümünde Kürtçe'nin "bilinmeyen dil" olarak zapta geçirildiği mahkeme sahnesi gündem oldu.

Şahsiyet dizisinin 2. sezon final bölümünden bir sahne.

Paylaş

İkinci sezonunda 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetleri ve Cumartesi Anneleri'ni konu alan Şahsiyet dizisi sezon finalinde, Kürtçe'nin "bilinmeyen dil" olarak zapta geçtiği mahkeme sahnesi gündem oldu.

"HERKESİN ANA DİLİ TÜRKÇE, BİTTİ"

İlk sezonuyla Emmy Ödülü kazanan Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümü Gain'de yayınlanan yayımlandı. Bölümde, Türkçe bilmeyen ve mahkemede Kürtçe savunma yapan bir kadına dair sahne de yer aldı. Söz konusu sahnede hakim, kadının konuşmasını "Yahu ben sana ne dedim? Hanım Türkçe konuş. Kırk defa söyledim" diyerek böldü. Kadın Kürtçe yanıt verince hakim, "İsterseniz ben çevireyim" diyen katibe "İstemez. Ne diyor kanunda? Herkesin ana dili Türkçe, bitti" yanıtını verdi.

Katip "İyi de bilmiyor ama" deyince "Karışma sen otur yaz hadi" karşılığını veren hakim, durumu "Sanık Türkçe konuşmayı reddetmekte olup bilinmeyen bir dilde konuşmakta ısrar ettiği için..." ifadeleriyle zapta geçirdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı başbakan olarak atadı

SONRAKİ HABER

BES Adana Şubesi: Promosyon hakkımız yok sayılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa