10 Ocak 2024 02:30

Çiğli organizeden metal işçisi: Özak direnişi bize güç veriyor ​​​​​​​

Çiğli organizeden metal işçisinden Özak işçilerine mektup: "Mücadelenizi her alanda anlatmaya ve bu mücadeleden aldığımız güçle yeniden örgütlenmeler yapmaya devam edeceğimizi söylemek isterim."

Fotoğraf: Mazlum Ayçiçek/BİRTEK-SEN

Paylaş

Çiğli organizeden metal işçisi
İzmir

Merhaba sevgili Özak Tekstil işçileri, sizleri İzmir Çiğli organizeden bir metal işçisi olarak Emek Partisi 10. Genel Kongresinde görme şansını edindim. Salona girerken ki coşkunuz, heyecanınız ve mücadelenizdeki kararlılığınız tüm salonu etkisi altına aldı. Orada yaptığınız konuşmalar, mücadeleye olan inancınızı tekrar etmeniz ve Emek Partisi ile buluşmanızı anlatmanız beni çok etkiledi. Sizleri en içten duygularımla bir kez daha selamlıyorum.

Sizin mücadelenizi bulunduğumuz her alanda anlatmaya ve bu mücadeleden aldığımız güçle yeniden örgütlenmeler yapmaya devam edeceğimizi söylemek isterim. Aynı zamanda çıkarttığınız dayanışma kartları elimize geçti. Dayanışma kartlarının amacının ne olduğunu arkadaşlarımıza anlatırken aslında sizin yaşadığınızı da anlatmış oluyoruz. Patronların yanında yer alan polisi, jandarması, kaymakamı, valisi, müftüsü hepsi tek vücut patronun arkasında saf tutarken bizler de Türkiye’nin her yerinden işçiler, emekçiler olarak direnişte olan Özak Tekstil işlerinin yanında yer alacağımızı anlatmış bulunuyoruz.

Örnek bir çalışma olacağını umarak o kartları nasıl kullandığımızı birkaç kelime ile anlatmaya çalışacağım ama öncelikle cumartesi gazetede çıkan haberde Özak İşçisi Rojbin arkadaşımızın yaşadıkları ile kendi hayatımızın ne kadar birbirine benzediğini ve Rojbin özelinde tüm direnen kadın işçilere selamlarımızı iletmek isterim. Hem evde hem fabrikada çalışan bütün yük üzerinde olan kadın işçiler, emekçiler kurtuluşumuzun gerçekten Emek Partisinin kongresinde ortaya konduğu gibi işçi sınıfının iktidarından, sosyalizmden geçeceğini bir kez daha görüyoruz.

Kartlarla sizin mücadelenizle de dayanışmak gerektiğini anlatıp mücadelenizin onlar tarafından da görünür olmasını sağlıyoruz. Olumlu ve destek olan tepkiler aldığımızı söyleyebilirim. İşçiler olarak sizlerin yanında yer almaya, her koşulda destek olmaya devam edeceğiz. Mücadelemizin beraber başarıya ulaşacağına olan inancımla hepinize kolaylıklar diliyorum. 

ÖNCEKİ HABER

Yurtta beraber uyuyan kardeşler ‘eşcinsel’ denilerek okuldan gönderilmek isteniyor

SONRAKİ HABER

Ekvador'da çetelerden silahlı ayaklanma: OHAL ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa