10 Ocak 2024 10:59

Gazetemiz Yazarı Ceren Sözeri’nin davası bir kez daha ertelendi

Evrensel gazetesi ve Yazarımız Ceren Sözeri’nin 2019'daki yerel seçim yazısı ile ilgili yargılandığı dava bir kez daha ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel gazetesi ve Yazarımız Ceren Sözeri’nin yargılandığı davanın 10. duruşması 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir kez daha ertelendi. Dört senedir devam eden davanın 11. duruşması 11 Eylül 2024 tarihinde görülecek. Doç. Dr. Ceren Sözeri "11. duruşma 11 Eylül'e ertelendi. Dört sene geçti, yeni bir yerel seçim olacak, ben hala bir önceki seçim yazısından yargılanıyorum” dedi.

Bünyesinde; Sabah, Takvim, ATV, A Haber gibi iktidara yakın yayın yapan gazete ve televizyonlar bulunan Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, Gazetemiz Yazarı Doç. Dr. Ceren Sözeri’ye dava açmıştı. Dava sebebi ise Sözeri’nin 2019 yılındaki 31 Mart seçimleri sonrasında kaleme aldığı “AKP’ye kim oy kaybettirdi?​” başlıklı yazısıydı.

4 yıldır devam eden dava, yeni bir yerel seçim arifesinde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde görüldü. "Ticari itibarının zedelendiği" iddiasıyla açılan davada Sözeri ile birlikte Evrensel Gazetesi ve yayıncı şirketten aynı suçlama ile toplamda 200 bin TL talep ediliyor.

11 EYLÜL’E ERTELENDİ

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 2. Ticaret Mahkemesinde görülen duruşmaya Ceren Sözeri, idari sorumlu Rıza Doğan, avukat Devrim Avcı ve davacı Serhat Albayrak’ın avukatı hazır bulundu. Sözeri'ye destek vermek üzere; Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Cem Şimşek ve evrensel.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Zeliş Irmak katıldı.

Duruşma eksik hususların giderilmesi için davayı 11 Eylül 2024 saat 09.40’a ertelendi.

ANADOLU AJANSINI ELEŞTİRMİŞTİ

Ceren Sözeri 7 Nisan 2019'da yayımlanan 'AKP'ye kim oy kaybettirdi' başlıklı yazısında seçim sonuçları verilerini 14 saat boyunca güncellemeyen Anadolu Ajansı’nı eleştirmişti.

Sözeri yazısında şunları kaydetmişti:

“AKP’li olduğu bilinen yorumcuların pek çoğu Ankara ve İstanbul’daki hezimetin faturasını AA’ya daha o gece kesti yanına kampanya dönemi boyunca yalan haber üretmekten, nefret söylemini körüklemekten hiç geri durmayan iktidar medyasını, özellikle de Pelikancı bilinen Sabah-ATV Grubunu da ekledi. Grubun başında bilindiği üzere Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi, aynı zamanda SETA Vakfı Başkanı Serhat Albayrak var. Grubun belediyeden ve devletten aldığı çok büyük ihaleler var... Netice itibariyle medyanın yüzde 90’ından fazlasını kontrol etmenin hiçbir yarar sağlamadığının çok açık görülmesinin yanında Albayrak’ın müptezelliğin zararlarının da kayda geçtiği bir seçimden geçtik ve geçiyoruz. Eldeki vasat kadroyla bu işin sürdürülemeyeceği açık, zaten pek çoğunu krizin de etkisiyle tasfiye hatta kapatılma süreci bekliyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi’de kayyum yönetimden öğrencilere soruşturma

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 39 milyona ihale edilen öğretmenevi bir yıldır açılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa