10 Ocak 2024 15:29

EMEP'li Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Meclisteki gazetecileri ziyaret etti

Emek Partisi milletvekillerinden Sevda Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Meclisteki gazetecileri ziyaret ederken İskender Bayhan da hakim karşısına çıkan gazetecilerleydi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Meclisteki gazetecileri ziyaret etti. EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ise hakim karşısına çıkan gazetecilerin davalarını takip etti.

Meclisteki basın çalışanlarını ziyaret eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Millevekili Sevda Karaca, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Öte yandan Karaca, cezaevindeki gazetecileri de unutmadı. Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezavinde tutuklu bulunan gazetecilere kitap yollayan Karaca şu ifadeleri kullandı:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde gazetecilik yaptığı için özgürlüğü kısıtlanan, tutsak edilen basın emekçisi arkadaşlarımızı unutmuyoruz. Umuyorum, kitapları bugün ellerine geçmiştir. 2024 gazetecilerin özgür olacağı bir yıl olsun diye, içeride dışarıda mücadeleye devam!"

"MÜCADELE EDEN GAZETECİLER YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Gazetemiz yazarı Ceren Sözeri ve muhabiri Eylem Nazlıer'in de aralarında olduğu gazetecilerin yargılandığı davaları takip eden Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Çağlayan ve Kartal adliyelerinde basın özgürlüğü ve demokratik hakların nasıl yok sayıldığına bir kez daha tanık olduk. Evrensel Yazarı Ceren Sözeri, Serhat Albayrak’ın ticari itibarını zedelediği iddiasıyla yargılanıyor. Birinin itibarının zedelenmesi için önce itibarının olması gerekir. Diğer davada ise gözaltına alınıp işkence gören Pınar Gayıp, Eylem Nazlıer, Esra Soybir, Serpil Ünal, Yadigar Aygün ile Zeynep Kuray 2911 sayılı yasayı ihlal etmekle suçlanıyor. Yani devlet bürokratları her zamanki gibi yavuz hırsızı oynuyor. Onlar, gazeteci olmak mücadele etmektir diyor. Biz de onların mücadelesinin yanında olmayı sürdüreceğiz!" dedi.

 

Ayrıca EMEP'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne dair yazılı açıklama da geldi. Açıklamada "Basın özgürlüğü, öncelikle bu ülkenin tüm işçi ve emekçilerinin sorunudur. Doğru bir gazetecilikte ısrar eden gazetecilerin işlerinden olma baskısı yaşamayacakları, editoryal bağımsızlığın sağlandığı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız" denildi.

Emek Partisi'nin mesajı şöyle:

"Türkiye, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde de meslektaşları üzerindeki baskılara karşı çıkan, basın özgürlüğü için mücadele eden gazetecilerin yargılandığı bir ülke. Çalışan Gazeteciler Günü'nde, gazetecilerin hem sanık olarak hem de meslektaşlarının yargılandıkları davaları izleyen gazeteciler olarak yine adliyelerde olduğu böyle kaç ülke var! Türkiye'de gazeteciler işsizlik gerçeği ile çok sık karşı karşıya kalıyor. Örgütlenme mücadelesi, medya patronlarının işten atma tehditleriyle karşılanıyor. Halkın doğru bilgilendirmek için mücadele eden basın emekçileri hem iktidarın hem de medya patronlarının baskılarını sürekli yaşıyor.

Ama tüm bunlara rağmen, Türkiye'de mesleği ilkelerden ödün vermeyen, kalemini satmayan bir gazetecilik geleneğinin köklerinin hiç de zayıf olmadığı bir ülkedir. İktidar ve medya patronlarının baskılarına rağmen, halkın haber alma ve doğru bilgilenme hakkından taviz vermeden çalışan tüm basın emekçilerin gününü kutluyoruz. Basın özgürlüğü, öncelikle bu ülkenin tüm işçi ve emekçilerinin sorunudur. Doğru bir gazetecilikte ısrar eden gazetecilerin işlerinden olma baskısı yaşamayacakları, editoryal bağımsızlığın sağlandığı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız!."

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Romantik söylemler altında gasbedilen işçilerin hakları

SONRAKİ HABER

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü nedir? - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa