11 Ocak 2024 13:26

CHP'den Lütfü Savaş açıklaması: Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yeniden aday gösterilmesi tepki çeken Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili açıklamasında "Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine gelen tepkilere ilişkin "Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Lütfü Savaş'tır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Maraş merkezli depremlerde 20 binden fazla yurttaşın hayatını kaybettiği Hatay’da, CHP'nin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi tepki çekti.

Depremin ardından Lütfü Savaş, kentteki kaçak yapılaşmayı önlemediği ve depreme yönelik çalışmalar yürütmediği yönünde eleştiriler almıştı. Savaş, depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans'ın yurt dışına kaçmaya çalışan müteahhidini "Kendisi idealist bir insan. Belediye, bu işi yapanlar, çok sorgulanırsa onlara yazık etmiş oluruz" sözleriyle savunmuştu. Savaş, istifa çağrılarına dair ise "İstifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. Burada yıkılan ilçeler, beldeler istifa etmesi lazım. İktidarın istifa etmesi lazım. İstifa edilecekse hep beraber edelim" yanıtını vermişti. 

YÜCEL: GERİ ÇEKİLMEYECEK

CHP'den tepkilere dair ilk açıklama geldi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada "Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayımız Lütfü Savaş'tır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı. Bu yaraların sarılması noktasında CHP Büyükşehir Belediye Başkanımız her türlü özveri ve fedakarlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir" dedi.

ÖZEL, "BİR ŞEHİRDE YIKIM YAŞANIYORSA HERKESİN SORUMLULUĞU VAR" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın programında “Hatay Belediye Başkanı’nı bir sonraki dönem tekrar aday yapacak mısınız?​” sorusuna “Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır” yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Jeffrey Epstein’ın istismar dosyasında kimlerin adı geçiyor, Türkiye’de soruşturma başlatılacak mı?

SONRAKİ HABER

Pınar Damar cinayeti davasında sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa