11 Ocak 2024 15:37

Yeni yıl, öğrenciye zamla geldi | Erciyes Üniversitesinde yemek ücretlerine yüzde 100 zam

Erciyes Üniversitesi yemekhanesinde yüzde 100 zam yapıldı. “Yeni yıl öğrenciye zamla birlikte geldi” diyen Emek Gençliği, zamların geri alınması için mücadele çağrısı yaptı.

Arşiv fotoğraf: MA

Paylaş

Erciyes Üniversitesi yemekhanesinde yüzde 100 oranında zam yapılarak bir öğün yemek 20 TL'ye yükseltildi. Öğrenciler ikinci geçiş için ise 60 TL verecek.

Dönem başından beri ikinci defa zam yapan Erciyes Üniversitesi yönetimine Kayseri Emek Gençliğinden tepki geldi. Konuya dair yazılı açıklama yapan Emek Gençliği, “yeni yıl öğrenciye zamla birlikte geldi” dedi.

Yapılan açıklamada, “Erciyes Üniversitesi yemekhanesine %100 zam geldi, bir öğün yemek 20 TL oldu. Eğitim aldığımız süredeki temel ihtiyaçlarımızın karşılanması rektörlüğün yükümlülüğüdür. Ancak yemekhane zamları durmuyor ve yemeklerin niteliği düşüyor. Ücretsiz yemek her öğrencinin hakkı iken üniversitemizde bir öğünün 20 TL olması kabul edilemez. ERÜ rektörlüğü aldığı karardan geri dönmeli ve yemekhane koşulları iyileştirilmelidir” denildi.

ZAMLARIN GERİ ALINMASI İÇİN MÜCADELE ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında Erciyes Üniversite öğrencilerine çağrı yapan Emek Gençliği, “Zamlar durdurulsun, yemekhaneye gelen zam geri çekilsin. Bütün ERÜ öğrencilerini, kulüp ve toplulukları bu zamları geri aldırmaya ve temel ihtiyacımızı savunmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Syria in the shadow of wars

SONRAKİ HABER

İsrail soykırımı davası başladı: İsrail saldırıları soykırım niyeti taşıyor, derhal durdurulmalı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa