13 Ocak 2024 16:09

Isıtıcılar, depremzede asker ailesinin çadırına ölüm haberinden sonra geldi

Pençe- Kilit operasyonu bölgesinde, hayatını kaybeden Müslüm Özdemir'in ailesi oğullarının haberini konteyneri ısıtamadıkları için yaşadıkları çadırda öğrendi. Isıtıcılar haber sonrası geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Pençe- Kilit operasyonu bölgesinde, hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesi oğullarının hayatını kaybettiği haberini konteyneri ısıtamadıkları için yaşadıkları çadırda öğrendi.

Ailenin evinin 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldığı, Anne Ümmihani ile babası Ali Özdemir’in yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi. Çiftin kaldığı çadıra cenaze haberi sonrası 10 adet ısıtıcı bırakıldığı görüldü.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde Pençe- Kilit operasyonunda, hayatını kaybeden 9 askerden biri de Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’di. Maraş'ın Merkez Dulkadiroğlu ilçesinin Şerefoğlu Mahallesi'ndeki çadırda yaşayan baba Ali- Ümmihani Özdemir çiftine oğullarının hayatını kaybettiği haberi Dulkadiroğlu kaymakamı Fatih Çelikkaya ve yetkililer tarafından verildi.

Haber sonrası ailenen kaldığı çadıra bayraklar asıldı. Isıtıcalar getirildi.

“EVLENMEDEN ÖNCE ‘SİZE EV ALACAĞIM' DEMİŞ”

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, “Acı habere çok üzüldük.  Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğu 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı" diye konuştu.

“KONTEYNERİ ISITAMADIKLARI İÇİN ÇADIRDA KALIYORLARDI”

Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade ederek, "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi.

VALİLİKTEN YALANLAMA

Kahramanmaraş Valiliği, yaşamını yitiren Özdemir'in ailesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Görüntülere rağmen ailenin çadırda yaşadığı yönündeki haberlerin “gerçeği yansıtmadığını” savunan Valilik, “Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimizden hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir.

Şehit haberinin ailesine ulaştırılmasının hemen sonrasında Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımız tarafından mahallede bulunan taziye evi, tören alanı ve taziye yeri olarak belirlenmiştir.

Devletimiz, depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan tüm vatandaşlarımıza TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutlarını yapmaktadır. Konutların, depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Şehidimizin ailesi de kırsal mahallemizde ikamet etmektedir ve hak sahibidir. Aile için Kalıcı Köy Konutu kısa sürede yapılarak teslim edilecektir.

Lütfen asılsız ve algı amaçlı paylaşımlara itibar etmeyelim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde hayatını kaybeden 9 asker için tören

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Mehmet Eymür'ü iyi bilmezdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa