14 Ocak 2024 15:02

Destici'nin 25 partiyi hedef gösteren paylaşımına muhalefetten tepki geldi

25 muhalefet partisinin logosunu paylaşarak hedef gösteren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye muhalefetten tepkiler geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesi'nde 9 askerin yaşamını yitirmesinin ardından muhalfeti hedef Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye tepkiler geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün sosyal medya hesabından; Yeşil Sol Parti, CHP, HDP, İYİ Parti, TİP, Zafer Partisi, Saadet Partisi, TKP, Gelecek Partisi, EMEP, DEVA Partisi, EHP, DP, LPDP, Devrim Hareketi, TDP, HKP, TKP, AP, SMF, Doğru Parti, GAAP, TÖP, TSİP ve SOL Parti'nin logolarının yer aldığı görseli paylaşarak "Terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn mücadele edilmelidir" sözlerini sarfetmişti.

Anayasa Mahkemesi'ni de hedef alan Destici, "HDP’nin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi gibi, beklenen ve aciliyeti olan kararları almaması ya da alamaması, terör savunuculuğundan cezası kesinleşenlerle ilgili her defasında hak ihlali kararı vermesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

PARTİLERDEN TEPKİLER

Destici'nin paylaşımına muhalefet partilerinden yanıtlar geldi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: "Sen kimsin Mustafa Destici? Hain arıyorsan, terörist arıyorsan aynaya bak Mustafa Destici. Yüreğimiz yanıyor, evlatlarımız şehit olmuş, analar ağlıyor, çocuklar ağlıyor, babalar ağlıyor. Adamların yaptığı alçaklığa bakar mısınız? Şehitler üzerinden utanmadan bize diyorlar ki 'Siz taziye mesajı yayımlamaya utanmıyor musunuz?' Hadsiz adamlar!"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün: "15 Temmuz öncesi fazla Hurma yiyenlerde bu yan etkiye çok rastlanıyor Mustafa başkan."

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Habibe Erdoğan: "Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şaibeli ölümünü araştırmaktan aciz birisi millet adına konuşacak en son kişidir! Yazıklar olsun sizin kin ve nefret tohumları eken dilinize!"

İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Alparslan Aydın: "BBP Genel Başkanı Sn. Destici’nin bugün yapmış olduğu amacının dışına taşmış olan açıklama, şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır, yöneticisi bulunduğum partimizi hedef haline getirici provokatif bir söylemdir. TCK madde 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçudur."

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: “Ya bendensin ya da düşmanımsın” doktrini dünyada en çok siyonistlere yakışıyor, siz ne ara bu çukura düştünüz?"

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel: "Böyle toptancı bir yaklaşımla Zafer Partisi’ni de salakça hazırlanmış bir tabloya dahil ettiğine göre ya kafayı yemişsin ya da destilerin kırılmış. Her halükarda HÜDA PAR’ın tavsiye edeceği bir yerden tıbbi destek istemelisin…"

SOL Parti: "Para ve koltuk için varlığını satan bir siyasetin temsilcisi olarak haddinizi bilmenizi tavsiye ederiz. Geçmişte ve bugün kimlerin kimlerle beraber olduğunu herkes çok iyi biliyor. Partimizin amblemini kullanırken de dikkat ediniz. Çünkü o amblem, sizin gibiler Amerikan donanmasını kıble bellerken ülkesini savunanların yıldızını taşıyor."

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin bugün Twetter hesabından yapmış olduğu ve amacının dışına taşmış olan açıklama, Şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır, başta yöneticisi bulunduğum partimiz olmak üzere vatani duygusu tescilli bazı siyasi partileri hedef haline getirici provakatif bir söylemdir ve TCK md. 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçudur. Adalet Partisi olarak Pazartesi günü bu açıklamaya yönelik suç duyurusu yapılacaktır. Kamuoyunu duyurulur."

EMEP: FAŞİZM HEVESLİLERİ BAŞARAMAYACAK

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan "Faşizm heveslileri başaramayacak" başlıklı yazılı açıklamasıyla Destici'ye yanıt verildi. İktidar blokunun asker ölümlerinin nedenlerini sorgulayan ve siyasi çözüm önerenleri "terör savunucusu", "terörün siyasi uzantıları" diyerek itham ettiğini belirten Aslan, "Destici gibilerinin esasen mevcut anayasal özgürlüklere, meclis gibi kurumlara seçme seçilme hakkına tahammülü yoktur. O nedenle AYM kararları ayak bağı olmakta, parlamentoda seçilmiş halk temsilcilerinin varlığına dahi tahammül gösterilmeyip istedikleri gibi çalıp oynamayı arzu etmekteler. Nihayetinde bu anlayışın en net ve kararlı savunucusu ülkeyi tek adam olarak yönetmektedir. O nedenle kendi kurdukları mahkemelerin varlığı, atadıkları yargıçların kararları yük gelmekte, bu alanları yeniden düzenlemeye çalışmaktadırlar. Niyetleri faşizmin anayasal düzenini kurmaktır" ifadelerine yer verdi. Aslan, emekçi yığınları aldatarak yönetmeyi amaçlama çabalarına karşı özgürlükleri ve barışı savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Tepkilerin ardından bir paylaşım daha yapan Destici "Yarası olan gocunur demişler. Allah aşkına bu paylaşımımda herhangi bir partiye hakaret ya da PKK'nın siyasi şubesi olan partiler hariç hiçbirine terör örgütü ile iltisaklı olduklarına dair itham var mı? Sadece 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde aynı CB adayını desteklemiştiniz diyorum. Meclisin muhalefet kulisinde terör örgütünün sözde milletvekilleri ile çaylı kahveli sohbetler etmeyi kendilerine yakıştıranlar, bugün bana seviyesizce hakaret etmeyi bıraksınlar da yalansa onu söylesinler. Doğru ise de milletten özür dileyip siyasi bölücülerle muhabbeti ve işbirliğini terk etsinler. Aşağıdaki twiti de sakince bir kez daha okumalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rektör İsmail Yüksek'in görevden alınması Meclis gündeminde: İstenilen binalar yapıldı mı?

SONRAKİ HABER

Giresun'da kadın cinayeti: Şengül Yeşilkaya işyerinde öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa