15 Ocak 2024 04:40

Suruç halkı soruyor: 46 milyon lira ek bütçe nerede?

Urfa Suruç Belediyesi'ne atanan kayyumun 46 milyon 500 bin TL ek bütçe talep etmiş olmasına karşın Suruçlu kadınlar, "Suruç'ta yaşanan bunca sorun dururken bütçe nerede?" diye soruyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Suruçlu kadınlar

Halkın iradesini tanımayan iktidar tarafından atanan kayyum yönetimindeki Suruç Belediyesi hizmette sınır tanımıyor(!). Geçen aylarda kayyumun Suruç için 46 milyon 500 bin TL ek bütçe talep etmiş olması halk içerisinde tartışma ve merak konusu oldu. Belediyeye kayyum atandıktan sonra, halka karşı “Nasıl olur da bize oy vermezsiniz” tavrıyla yürütmekte oldukları politikaların iler tutar yanı yok. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden enerji hizmetlerine kadar hiçbir faaliyet göstermeyen, halka karşı kinlenmiş atanmış bir kayyumun hikayesi… 5 yıla yakındır kayyum tarafından yönetilen Suruç halkı, sık sık yaşanan elektrik kesintileri, koca koca çukurlarla dolu sokaklar, toplu taşıma sorunları, internet altyapısının zayıflığı, kültür-sanat faaliyetlerinin yokluğu ve sayamayacağım birçok eksiklikler nedeniyle zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. Bahsettiğimiz bu sorunların birkaç tanesini daha detaylı bir şekilde açmak istiyorum. Özellikle yağmurlu havalarda sokakların çamur içinde kalması ve eksik internet altyapısı sorunu eğitim hayatını olumsuz etkiliyor. Öğrencilerin her gün okula gidip gelmesi, çamurlu sokaklardan dolayı eziyete dönüşmüş durumda. Paçaları çamurla dolan öğrenciler ve aileleri de bu sorunun ana kaynağının, onca bütçeyi çarçur eden Suruç kayyumu olduğunun farkında. Ayrıca, özellikle biz kadınlar için herhangi bir sosyal aktivitenin olmaması, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere erişimin olmaması, ilçenin sosyal yaşantısını da olumsuz yönde etkilemiş durumda. Bizler tüm bu sorunlar dizisi içerisinde boğuşurken, esas ve en önemli sorunun irademizi tanımayan, irademize darbe vuran AKP iktidarı olduğunun da farkındayız. Kayyumun buradan aldığı öz güvenle Suruç Belediyesine ayrılan bütçeyi ilçeye harcamayıp hiç etmesi ve ekstra talep edip aldığı 46 milyon 500 bin TL’yi nereye harcadığına dair hiçbir belge sunmayışı da bu öz güvene dayanıyor. Tüm bu sorunları oluşturan, bir türlü cevap alamadığımız Suruç halkının merak ettiği 5 tane soruyu ülkeyi yönetenlere ve Suruç kayyumuna buradan aktarmak istiyorum.

• İrademize el koyup yönettiğiniz belediyenin bütçesini halk için mi yoksa kendiniz için mi harcıyorsunuz?
• Sokaklarımız savaştan çıkmış kentlerin sokaklarına dönmüş durumdayken, ne iş yapıyorsunuz?
• Her gün elektrik kesintileriyle bunalmış durumda olan insanlara, hiçbir açıklama gereği duymamanızın sebebi nedir?
• Öğrencilere vadettiğiniz o “temiz gelecek” enkaza dönüşmüş çamurlu sokaklar mı?
• Önümüzdeki yerel seçimlerden önce bahsettiğimiz o çamurlu sokaklarda gezip bizden oy isteyecek misiniz yoksa yine irademize kayyum mu atayacaksınız?

Biliyoruz ki sorularımıza cevap verecek sorumlulukta hiçbir yönetici yok. Ama yine de sormaya, anlatmaya, duyurmaya devam edeceğiz. Son olarak; bizler Suruç halkı olarak ülkenin tüm bölgelerini kapsamakta olan iradesiz yönetim anlayışına son verilip, ilçenin ve ülkenin daha iyi bir geleceğe yönlendirilmesini umut ediyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Namibya’dan, İsrail’e destek veren Almanya’ya soykırım hatırlatması

SONRAKİ HABER

Türasaş işçilerinden Türk-İş'e çağrı: İşçinin ek zam talebine sahip çıkın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa