EMEP Genel Başkanı Aslan kaza geçiren MESEM öğrencisinin ailesini ziyaret etti

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki parti heyeti, Büyükçekmece’de çalışırken iş kazası geçiren ve dört gündür yoğun bakımda olan A.T'nin ailesini ziyaret etti.

14 Ocak 2024 21:25
Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki parti heyeti, Büyükçekmece’de çalışırken iş kazası geçiren ve dört gündür yoğun bakımda olan A.T'nin ailesini ziyaret ederek, kazanın yaşandığı işyerinin önünde açıklama yaptı.

İstanbul Büyükçekmece'de çalıştırıldığı Özkanlar Metalde kafası sac büküm makinesine sıkışan 14 yaşındaki A.T. ağır yaralandı. Çocuk kaldırıldığı hastanede yaşam savaşına devam ederken, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, hastanede aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"OKULDA OLMASI GEREKEN ÇOCUKLAR FABRİKALARDA SÖMÜRÜLÜYOR"

Ziyaretin ardından beraberindeki parti heyeti ile kazanın yaşandığı Özkanlar Metal’in önüne giden Aslan, burada açıklama yaparak, "Baba da bir işçi, geçimini işçilik yaparak sağlayan bir emekçi ailesinin yaşadığı bu kazanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Çocuk yaştaki öğrencilerin iş kazaları yaşamaması dileğiyle bu açıklamayı yapıyoruz” dedi.

Aslan, "Arkamda görmüş olduğunuz binada MESEM projeleri kapsamında 14 yaşındaki bir çocuk kaza geçirdi ve şu anda hastanede yoğun bakımda. Bu ülkede ne yazık ki bu yaşta parkta oynaması gereken, okulda ders yapması gereken çocuklarımız fabrikalarda haftanın dört günü çalıştırılarak sömürülüyor. Bu ülkede çocuklarımız, tarikatların, cemaatlerin ve sermayenin eline teslim edilmiş durumda. Bunun sorumluluğu MEB’in ve bu anlayışla hareket edenlerindir. Biz istiyoruz çocuklar insanca yaşasınlar. Aileleri zorunlu kalmasın onları işe vermek konusunda. Artık MESEM’lere son verilmesi gerekiyor. Türkiye’de eğitim kurumlarında eğitim görmesi gereken çocuklar izbe metal, tekstil atölyelerinde çalışmak zorunda kalıyorlar. MESEM projelerine son verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye seslendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Mehmet Tahtasız: 1 milyar TL büyüklüğündeki pastayı 23 özel hastane paylaşıyor

SONRAKİ HABER

Şanlıurfa Tabip Odası: Genç bir hekim daha çalışma koşulları nedeniyle yaşamına son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa