14 Ocak 2024 22:07

Mahsa Amini’nin öldürülmesini haberleştiren gazeteciler kefaletle serbest bırakıldı

İran'da Mahsa Amini'nin katledildiğini haberleştiren gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elahe Muhammedi, kefalet ücretini ödeyerek 17 ay sonra tahliye oldu.

Fotoğraf, Nilufer Hamedi’nin kişisel arşivinden alınmıştır.

Paylaş

İran’da  Mahsa Amini'nin katledildiğini haberleştiren ve 17 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Elahe Muhammedi ile Nilüfer Hamedi’nin serbest bırakıldığı bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre, tutuklu gazeteciler Muhammedi ile Hamedi, kefaletle serbest bırakıldı.. Hamedi ve Muhammedi, 10 milyar tümen kefalet ücretini ödeyerek 17 ay sonra tahliye oldu. 

Elahe Muhammedi, “ABD ve düşman hükümetlerle iş birliği yapmak”tan 6 yıl, “ülkenin güvenliğine karşı suç işlemek”ten 5 yıl, “İran rejimine karşı propaganda faaliyeti yürütmek”ten ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Devrim Mahkemesi Nilüfer Hamedi’yi de “ABD ve düşman hükümetlerle işbirliği yapmak”tan 7 yıl, “ülkenin güvenliğine karşı suç işlemek”ten 5 yıl, “İran rejimine karşı propaganda faaliyeti yürütmek”ten 1 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

Guillermo Cano Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl gazeteciler Nilüfer Hamedi ve Elahe Muhammedi’ye verilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şanlıurfa Tabip Odası: Genç bir hekim daha çalışma koşulları nedeniyle yaşamına son verdi

SONRAKİ HABER

Fransa'da hükümetin göç yasası protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa