15 Ocak 2024 09:20

Tube Çelik'te işçilerin kaldığı konteynerde yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 işçi yaralı

İstanbul Sultanbeyli'de çelik yapı malzemeleri üreten Tube Çelik'te işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangında yaşları 17,18 ve 21 olan 3 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Sultanbeyli’de çelik yapı malzemeleri üreten Tube Çelik'te işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 3 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yangın, saat 07.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Sarayburnu Sokak'ta bulunan çelik yapı malzemeleri üreten Tube Çelik'te çalışan işçilerin kaldığı konteynerde meydana geldi. İddiaya göre; 5 işçinin kaldığı konteynerde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm konteynere kapladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yanan konteyner söndürülerek kontrol altına alındı.

Yangında, konteynerdeki işçilerden Murat Çolak (21), Muhammed Şahin (18) ve ismi henüz bilinmeyen bir işçi daha hayatını kaybetti. Yaralanan Ahmet K. (21) ve Fırat Karadağ (17) ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ekipler yangının olduğu caddeyi trafiğe kapatarak çevrede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından hayatını kaybeden 3 işçinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

EMEP GENEL BAŞKANI SEYİT ASLAN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yangının yaşandığı yerde konuşan Emek Partisi(EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, “Arkamda gördüğünüz derme çatma barakada, Iğdırlı üç genç işçi sabah saatlerinde yanarak hayatını kaybetti. Bir işçi arkadaşımız da yaralı. İşçilerin çalışma ve yaşama koşulları çok ağır ve zor. Bunu dile getiriyoruz, bunu tartışıyoruz, ama ne yazık ki duyanlar yok. Daha dün Esenyurt’ta MESEM kapsamında fabrikaya gönderilen 14 yaşındaki bir çocuğun makineye sıkıştığını, ağır bir yara aldığını ve bugün yoğun bakımda olduğunu biliyoruz. Çalıştırılan işçilerin nasıl çalıştığı, hangi koşullarda çalıştığı, ne yedikleri ne içtikleri, ne yaşadıkları ancak öldükten sonra ortaya çıkıyor” dedi.

“İŞÇİLERİN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Türkiye'de iş cinayetlerinin kesintisiz devam ettiğini belirlen Aslan, “İş yerlerindeki ağır çalışma koşulları kesintisiz devam ediyor. İşçilerin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 17 yaşında, 20 yaşında, 21 yaşında hayatının baharında yanarak ölmemeli. Burada yaşanan cinayetin sorumlusu, başta iktidar olmak üzere önlemleri almayan çalışma bakanlığı, buraları denetlemeyen bakanlıklardır, müfettişlerdir. Her gün yaşanan iş cinayetlerinden sonra ailelere başsağlığı dilemek, patronların kan parası vererek buradan kurtulmasını önlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Aslan şöyle devam etti: “Bu nedenle şu arkamda gördüğünüz gerçekten derme çatma bir barakada yatmak zorunda kalan, orada hayatını sürdürmek zorunda kalan ve en son yanarak hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımızın ölmeden önce yaşadıkları koşullara dikkat çekilmesi gerekir. Bu tür yerlerde belediyelerin, kaymakamlıkların, emniyetin, valiliklerin, bakanlıkların inceleme yaparak bu tür yerlerin kapatılması gerekir. Bunlar olmadan bu cinayetleri önlemek mümkün değildir. Bu sürecin takipçisi olacağız, buradaki cinayetlerin, katledilen işçilerin takipçisi olacağız. Mutlaka bu sorumlardan hesap sorulması için her türlü meşru yollarla, okutucu yollarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun da böyle bilinmesini isteriz.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "15.01.2024 günü Sultanbeyli ilçesi Mimarsinan Mahallesi Sarayburnu Sokak’ta özel bir firmaya ait bulunan ve firmada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde sabaha karşı çıkan yangında 3 işçi hayatını kaybetmiştir. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 1’i ağır 2 işçi de yaralanmış olup, yaralı işçiler hastaneye sevk edilmiştir. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme sürerken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SPOT'un çağrısıyla Londra'da konferans: Uluslararası dayanışmayı büyütebilmek için örgütlenme şart

SONRAKİ HABER

AYM'den Yüksekova Haber ve Zap Haber’e erişim engeline "ifade özgürlüğünün ihlali" kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa