16 Ocak 2024 10:11
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2024 19:56

10 bin lira emekli maaşına büyük tepki: Babanızın parası değil

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan en düşük emekli aylığının 10 bin TL olacağını açıkladı. Açıklanan rakama tepki gösteren emekliler, "Babanızın parası değil" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: TCCB

Paylaş

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Beştepe'deki toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını açıklayarak en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğunu söyledi. Açıklamanın ardından tepkiler gecikmedi.

X’te, açıklanan rakama tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları 10 bin liraya kira kalmadığını belirtti. #Emekli biletinizi kesti, #Babanızın parası değil hashtagi ile yapılan paylaşımlarda emeklilerin açlığa terk edildiği yönünde paylaşımlar yer aldı. Geçinemediğini belirten emekliler, insanca yaşayacak ücret istedi.

Erdoğan yaptığı açıklamayla çatışmaların devam edeceği mesajını da verdi “Sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı gündemimizde yoktur. Emperyalistlerin 'teröristan' planları masada oldukça hiçbirimiz kendini güvende hissedemeyiz. Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgede harekatlarımız sürecektir” dedi.

Ekonomik yatırımlarım devam ettiğini belirten Erdoğan, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel büyümenin düşük seviyelerde gerçekleşmesi ve buna bağlı kayıpların artması bekleniyor. Biz hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak büyümeye inşallah devam edeceğiz. Her küresel kriz Türkiye'nin önüne üst sıralara çıkma konusunda yeni fırsatlar getirmektedir. Her küresel kriz Türkiye'nin önüne üst sıralara çıkma konusunda yeni fırsatlar getirmektedir. Yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizliği daha da aşağılara çekmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN YÜZDE 5 ARTIŞI 'MÜJDE' DİYE DUYURDU"

"Memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25 ve SSK ile Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu" diyen Erdoğan "Farklı artışların açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkarıyoruz" sözlerini ekledi.

Emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 TL idi. Böylece düşük maaşlı emeklinin zam oranı yüzde 33’te kaldı, diğer emeklilerdeki artış yüzde 42,6 oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kedileri öldürüp apartmanın bahçesine atan şüpheli gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu karteli lideri Sammy Ali İstanbul'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa