16 Ocak 2024 13:54

İMO ve Adana Büyükşehir Belediyesi Deprem Sempozyumu düzenliyor

İnşaat Mühendisi Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi, 18-19-20 Ocak 2024 tarihlerinde Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu düzenliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “İnşaat , Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” 18-19-20 Ocak 2024 tarihlerinde Seyhan Otelinde gerçekleştirilecek.

“DEPREMLER VE  ETKİLERİ İNŞAAT, DEPREM MÜHENDİSLİĞİ AÇISINDAN ELE ALINACAK”

İMO Adana Şube’sinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Hasan Aksungur, 6 Şubat depremleriyle ülkece büyük bir acı yaşandığını ifade ederek, bir daha böyle bir acı yaşamamak ve depremlerin afete dönüşmesini engellemek için çok yönlü çalışmak gerektiğini vurguladı. Bu doğrultudaki çalışmaların bir parçası olarak Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümü arifesinde düzenlenen üç günlük sempozyumun düzenlenen sempozyumun amacının depremleri ve meydana getirdikleri etkileri inşaat, deprem mühendisliği açısından bütün yanları ile ele alarak değerlendirmek, çıkarılan dersleri ve geleceğe ilişkin öngörüleri ve önerileri ortaya koymak olduğunu dile getirdi.

“MÜHENDİSLİK, MİMARLIK VE MÜTEAHHİTLİK SORUNLARI VE  AFET YÖNETİMİ PANELLERDE KONUŞULACAK”

Aksungur’u paylaştığı programa göre 3 sempozyumda gün boyunca deprem yer hareketlerine ilişkin sunumların yer alacak. Zeminlerin ve zemin yapılarının, binaların, hastanelerin, endüstri yapılarının, kıyı-liman yapılarının ve altyapı tesislerinin gösterdikleri performanslar konunun uzmanları tarafından yapılacak sunumlarla değerlendirilecek.

Deprem sonrası yaşanan çeşitli sorunların da ele alınacağı sempozyumda Şubat 2023 depremlerinin yeniden gündeme getirdiği mühendislik, mimarlık ve müteahhitlik sorunları ile afet yönetimi, yapılaşma, finansman, sigorta ve hukuk sorunları gibi temel konular iki ayrı panelde tartışılacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Özel'den İYİ Parti'ye "bildiri" çağrısı: AKP'den ayrışarak kendi bildirgenizi imzalayın

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili Sevda Karaca: Çözüm daha fazla tezkerede değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa