17 Ocak 2024 15:07

İktidar gazetelerinin derdi işçinin canı değil, patronun cebi

İktidara yakın gazeteler iş cinayetlerini değil, patronların dertlerini manşetlerine taşıdı.

Haber küpürleri

Paylaş

Gözde TÜZER
İstanbul

İSİG Meclisi’nin açıklamasına göre 2023’te Türkiye’de bin 932 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. 14 yaşındaki MESEM öğrencisinin başının torna makinesine sıkışması, barakada çıkan yangında 3 işçinin can vermesi, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun bir kuryenin ölümüne neden olması sonrası serbest bırakılması, Tekirdağ’da gerçekleşen göçükte işçilerin hayatlarını kaybetmesi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki hastalıklar ise sadece Evrensel’in manşetine yansıyanlardı. Ancak gazeteler iş cinayetlerini değil, patronların dertlerini manşetlerine taşımayı tercih etti.

DÜNYA’NIN DERDİ "İŞÇİLİK MALİYETİ"

Patronların gazetesi Dünya “İhracatçıdan 850 dolarlık asgari ücret çıkışı” manşetinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2024’te 402 milyar dolar ihracat için yol haritası açıkladığını söyleyerek “Ancak ihracatçı işgücü maliyet artışından şikayetçi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe ‘850 dolarlık işçilik maliyeti ile rekabet şansı yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

KURUM’UN "İŞ DÜNYASI" GÖRÜŞMELERİ

Türkgün gazetesi “150 bin lira maaşla işçi bulamıyoruz” başlığında Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının değerlendirme raporuna yer verdi. Yeni Şafak’ta ise Murat Kurum’un “iş dünyası temsilcileri ile” bir araya gelmesi yer aldı. Haberde “İstanbul Sanayi Odası, TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON ve İstanbul Valiliği ziyaretlerinde Kurum’un söylediği “Biz ilk bir yıl boyunca İstanbul’da istihdam için seferber olacağız” ifadelerine yer verildi. Milliyet’te ise özel okul patronlarının MEB’den istediği teşvikler vardı.

SABAH: STAYJER ÖLDÜ

Akşam gazetesi “27 Bin TL’ye serbest kaldı” başlığıyla Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’un serbest kalmasına yer verirken, Hürriyet “14 Yaşındaki çocuk iş kazasında öldü” diyerek gördüğü haberinde durumu bir “iş kazası” olarak niteledi. Sabah gazetesi ise aynı haberi sadece “Makineye başı sıkışan stajyer öldü” diyerek sundu.

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Atay Fotoğraf etkinliği ‘adalet’ temasıyla yapılacak

SONRAKİ HABER

Annesini bıçaklayarak öldüren şizofreni hastasına tedavi gerekçesiyle tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa