18 Ocak 2024 13:42

İzmir Gaziemir'de nükleer riske dair adım atılmamış

CHP Milletvekili Yüksel Taşkın İzmir Gaziemir’de radyasyon yayan yayan eski fabrika ile ilgili ağustos ayından itibaren hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek “Halk sağlığı ciddiye alınmıyor” dedi

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan ve 13 yıl önce çevreye zarar verdiği için kapatılan akü geri kazanım fabrikası sahasındaki radyoaktivite bulaşmış atıkların temizlenmesi ile ilgili verilen soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan yanıt geldi.

Verilen yanıtta, Radyoaktif Kirliliğe Maruz Kalmış alanların Çevresel İyileştirme Faaliyetlerinin Yetkilendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında söz konusu alanda radyoaktif kirliliğin giderilmesi işlemlerine 2023 yılının Ağustos ayında başlanacağı ve çalışmaların 2024 yılı Haziran ayında tamamlanacağı belirtildi.

SADECE RİSKLİ ALANA GÜVENLİK BARİYERİ ÇEKİLMİŞ

Çevresel iyileştirme faaliyetlerini, Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından 2022 yılında yetkilendirilmiş olan EKOVAR Çevre Grup geri Dönüşüm Atık Depolama İnş. Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş. şirketi yürütüyor. EKOVAR’ın verdiği bilgiye göre yetkisiz kişilerin girişini engellemek için alan güvenlik bariyerleriyle çevrelendi ve güvenlik kameraları yerleştirildi.

Soru önergesiyle riski meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Yüksel Taşkın, “Görülüyor ki ağustos ayından bugüne geçen zamanda kayda değer bir çalışma yapılmış değil. Halk sağlığını ilgilendiren böyle bir konunun ciddiye alınmıyor oluşu kaygı vericidir. Önümüzdeki aylarda gelişmeleri yakından takip edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ek zam talep eden kamu işçileri: Gücümüzün farkına varmamız lazım

SONRAKİ HABER

AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı ve emniyet müdürü hakkında "hayalet seçmen" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa