18 Ocak 2024 13:50

EMEP Milletvekili Karaca, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde kapanan bölümleri sordu

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep Üniversite Hastanesi'nde çalışan tek hekimin özel hastaneye geçmesi sonucu çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasını Bakan Koca'ya sordu.

Fotoğraf: EMEP Basın

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde çocuk hematoloji bölümünün, bölümdü görev yapan tek doktorun da özel hastanede çalışmaya başlaması sonucu kapanmasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Bölümün kapanmasıyla hasta çocuklar ve ailelerinin tedavi olabilmek için özel hastanelerin fahiş muayene ve tedavi masraflarını ödemek durumunda kaldığını belirten Karaca verdiği yazılı soru önergesinde “Ülke ekonomisinin yarattığı yoksullukla birlikte hekimlerin özlük hakları ve çalışma koşullarının günden güne katlanılmaz hal almasının da etkisiyle bir süredir hekimler, intihar ve yurt dışına göç konularıyla gündeme gelmektedir. Ayrıca, özellikle uzman sayısının az olduğu branşlarda görev yapan hekimlerin kamu hastanelerinden uzaklaştığı görülmektedir. Yine sayıları çok az olan yan dal uzmanlarına ilişkin yapılan yasal düzenlemeler; hekimlerin hem haklarını hem de çalışma özgürlüklerini kısıtlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te yaşanan durumun ülke genelinde diğer pek çok hastanede de sıklıkla yaşandığına vurgu yapan EMEP’li Karaca, Bakan Koca’nın şu soruları yanıtlamasını istedi:

  • 2020-2023 yılları arasında kamu hastanelerinden istifa ederek özel hastanede çalışmaya başlayan ve yurt dışına gitmeyi tercih eden hekim sayısı kaçtır?
  • 2020-2023 yılları arasında intihar eden hekim sayısı kaçtır?
  • 2020-2023 yıllar arasında kaç kamu hastanesinde hekim yokluğu nedeniyle bölüm kapatılmıştır?
  • Gaziantep’te çocuk onkoloji/hematoloji bölümlerinde tedavi gören çocuk sayısı kaçtır?
  • Gaziantep’te kaç özel hastanede çocuk onkoloji/hematoloji uzmanı hekim görev yapmaktadır?
  • Gaziantep’teki özel hastanelerde çocuk onkoloji/hematoloji bölümlerinde muayene ve tedavi ücretleri ne kadardır? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı ve emniyet müdürü hakkında "hayalet seçmen" iddiası

SONRAKİ HABER

HSK kararnamesi ile Ankara ve İstanbul başsavcıları atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa