18 Ocak 2024 14:08
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ocak 2024 16:31

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?

AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok oldu. Altınok’un adaylığı, ‘A takımı’nı gündeme getirdi.

Fotoğraf: Emin Sansar/AA

İlin detaylı sonuçları için tıklayın...
Paylaş

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. 

AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adaylığı “A takımı” tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Keçiören’de 1994’te MHP’den, 1999’da Fazilet Partisinden, 2004’te AKP’den belediye başkanı seçilen Altınok, 2019 yerel seçimlerinde ise ABB Başkanı Melih Gökçek ile girdiği adaylık yarışını kaybetmişti. 2013’te AKP’den istifa eden Altınok, Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanlığına aday olarak yüzde 30 oy alarak ikinci oldu. 2019’da yeniden AKP’den Keçiören’de başkan seçilen Altınok, yıllardır büyükşehir belediye başkanı olmak için uğraşıyor. Mansur Yavaş’ın Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde, Altınok ise MHP’nin Ankara İl Başkanlığı görevinde bulunuyordu.

A TAKIMI: ÇETE YAPILANMASI, CİNAYET...

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un, Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı ise yeniden “A Takımı” tartışmalarını başlattı. Keçiören’de yıllarca park ve sokaklarda gençlere yönelik şiddet, içki satan esnafa baskılar vb. olaylarla gündeme gelen çete yapılanmasında belediye görevlileri de yer alıyor.

Altınok’un “A Takımı” ilk olarak adını bir cinayetle 1995’te duyurmuştu. Ovacık’ta kentsel dönüşüm projesinde, gecekonduların yıkımına karşı verilen mücadelede "A Takımı" adlı çete Erdal Yıldırım’ı öldürmüştü. 24 yıl hapis cezası alan Hakkı Şener ve Abdülkadir Yaşartürk’ün cezaları 15 yıla indirildi.

"A takımı” tartışmaları Altınok’un başkanlığı döneminde Keçiören’de saldırı ve baskılarla bugüne kadar sürdü.

En son 2021’de pazarcılara saldıran belediye görevlileri, 2022 yılında da genç bir çifti taciz etmişti.

İKTİDARA YAKIN MEDYA BBP ADAYIYKEN CEMAATE YAKIN OLMAKLA SUÇLAMIŞTI

Öte yandan bugün Altınok'un adaylığının açıklanmasının ardından Gazeteci Barış Terkoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Altınok'un BBP'nin adayı iken iktidara yakın medya tarafından cemaate yakın olmakla suçlandığı haberleri gündeme getirdi. Star'ın haberini "Hükümet medyası, bugün AKP Ankara adayı olan Turgut Altınok’a, BBP adayı olduğu dönemde FETÖ suçlamasında bulunmuştu" diyerek paylaşan Terkoğlu, daha sonra haberin silindiğini duyurdu. Haber linkine tıklandığında, tarihin 18 Ocak 2024 ile değiştirildiği, Erdoğan'ın bugünkü aday tanıtım toplantısı haberinin girildiği görülüyor.

Terkoğlu, linkteki haber değiştirilmeden önce yer alan haberin ekran görüntülerini paylaştı.

Buna göre Star, 4 Mart 2014'te yayımladığı haberinde Turgut Altınok'u cemaate yakın olmakla suçladı. "BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'tan anti Erdoğan propagandası" ifadelerinin kullanıldığı haberde, Altınok'un "Uzun boylu adamla hesaplaşacağız" ifadesine yer verildi. Haberde Altınok için "Gülen cemaati ile yakın temasta" denildi. Yine dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına yer verilen haberde, Gökçek'in Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın Turgut Altınok'tan belediyeyi 150 trilyon borçla aldığını söylediği görüldü.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HSK kararnamesi ile Ankara ve İstanbul başsavcıları atandı

SONRAKİ HABER

Deprem Sempozyumu başladı: Türkiye’de 6-7 milyon riskli bina halen riskli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa