Kamu işçisi Eskişehir'de sokağa çıktı, "Ek zam istiyoruz" dedi

Eskişehir'de Harb-İş'in çağrısıyla sokağa çıkan kamu işçileri ek zam taleplerini bir kez daha dile getirirken Türk-İş yönetimine ve hükümete tepki gösterdi.

18 Ocak 2024 21:30
Paylaş

Eskişehir'de Türk-İş'e bağlı Harb-İş sendikasının çağrısıyla yürüyüş gerçekleştiren kamu işçileri, taleplerini bir kez daha haykırdı. Yunus Emre Caddesi'nden Ulus Anıtı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren kamu işçileri, sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak", "Kamu işçisi ek zam istiyor", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarını attı. Yürüyüş sırasında Türk-İş'e de tepki gösteren işçiler konfederasyon yönetimini istifaya çağırdı.

Ulus Anıtı'nda bir konuşma yapan Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, "Biz artık enflasyonun altında ezilmek istemiyoruz. Biz geçinemiyoruz ve yetkililerin artık bu sesi duymasını istiyoruz" dedi.

Hükümetin kendilerini dikkate almasına dek mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Atak, "Türk-İş merkezi dursa, Harb-İş merkezi dursa biz durmayacağız" şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Demiryol-İş üyesi TÜRASAŞ işçileri de katılırken Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ve Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü de yürüyüşe destek verdi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Şehir Hastanesi işçileri: Çok çalışıyoruz ama geçinemiyoruz

SONRAKİ HABER

Safiport işçisi: Al ağacında doğmuş, ver ağacı nedir bilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa