19 Ocak 2024 20:16

Bornova Belediyesinde memurların TİS süreci tıkandı

İzmir'de Bornova Belediyesinde süren TİS görüşmeleri tıkandı. Tüm-Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube, taleplerinin kabul edilmediğini ve muhatap alınmadıklarını söyledi.

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen İzmir Şube

Paylaş

İzmir Bornova Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) İzmir 2 No’lu Şube arasında devam eden tolu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

Görüşmelerin tıkanması üzerine belediye binası önünde basın açıklaması yapan Tüm-Bel Sen İzmir 2 No’lu Şube, taleplerinin kabul edilmediğini ve muhatap alınmadıklarını söyledi. Basın açıklamasını okuyan İş Yeri Temsilcisi Hünkar Toprak, 3 Ocak tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Saylan ile görüştüklerini aktardı.

Toprak, “Başkanın henüz bir tarih belirlemediğini, ancak konunun kısa sürede çözümleneceğini ve olumlu yaklaşıldığını belirtti. Ancak, 5 Ocak’ta insan kaynakları müdürü İskender bey ile yapılan toplantıda yemek ücreti net 170 TL olacağı ve raporlu günlerdeki ücret kesintisi 10 güne çıkarılacağı söylenmiş 1 Nisan’a kadar görüşme olmayacağı belirtilmiştir” dedi.

"BU TAVRI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Daha sonra yapılan görüşmelerde 18 Ocak günü için görüşme tarihi verildiğini belirten Toprak, “Toplantıda istediğimiz rakamların belirtilmemesi ve sürecin oyalama şeklinde devam etmesi nedeniyle görüşmeler tıkandı. Başkan, son olarak var olan sözleşmeye 2 bin TL zam yapabileceğini belirtti. Ancak, Bornova Belediyesi'nin mali açıdan güçlü olduğunu ve birçok kazanımda emeği geçen ve imzası bulunan memur çalışanları muhatap almadığını gözlemledik. Belediye Başkanının pazartesi ve salı günü İzmir'de bulunmasına rağmen Bornova Belediyesi çalışanları yani bizleri dikkat almaması bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır, ki kendisini her defasında emek ve emekçiden yana olduğunu ifade ederken bu tavrını anlamak mümkün değildir” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Sağlık Bakanı, Filistinli ve Lübnanlı yaralıların hastanelerde tedavi edilmesi talimatını iptal etti

SONRAKİ HABER

Eniz Kurtuluş tarafından vurulan Nazlı Elmas'ın kuzeni: Bu silahı nereden buluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa