20 Ocak 2024 09:48

CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt: Gaye Erkan'ın babası bir çalışanı tokatladı

MB Başkanı Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığına dair CİMER’e başvurusuyla gündeme olan Büşra Bozkurt, baba Erkan’ın bir çalışanı tokatladığına ilişkin kamera kayıtları olduğunu söyledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası YouTube kanalında yayımlanan "Enflasyon Raporu 2023-IV Bilgilendirme Toplantısı" başlıklı canlı yayından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığına yönelik CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt, "CİMER’deki şikayetlerim eksik bile" dedi. Kendisi gibi onlarca personelin mağdur olduğunu belirten Bozkurt, baba Erkan’ın bir çalışanı tokatladığına ilişkin kamera kayıtları olduğunu ifade etti.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre, Bozkurt kendisi gibi onlarca Merkez Bankası çalışanının Erol Erkan tarafından mağdur edildiğini öne sürerek "CİMER’e ilettiğim şikayetlerin hiçbiri yalan değil, eksik bile" dedi.

Bozkurt, Erkan’ın bir personeli asansörde tokatlayıp işten attığını öne sürerken, olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları olduğunu söyledi. Gaye Erkan’dan kendisini rahatsız eden bir davranış görmediğini de ekledi.

"EROL ERKAN’IN KAMERA KAYITLARI VAR”

Hakkında  dava açılması durumunda bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyecegini söyleyen Bozkurt şunları söyledi; “Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut.

Silinemeyeceğini düşünüyorum. Özel korumasının şikayeti üzerine işten attığı güvenlik amiri dahil ortada çok sayıda mağdur var. Benim CİMER şikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. Delil de şahit de yeterince var. Mağduriyet yetmiyormuş gibi bir de yalancılıkla suçlanmak çok ağrıma gitti."

"YETKİSİ OLMADAN ÖNEMLİ BİR GÜCE SAHİP"

Büşra Bozkurt, baba Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda hiçbir yetkisi olmadan önemli bir güce sahip olduğunu söyledi. Bozkurt, baba Erkan’ın başkan yardımcısının odasına yerleşen, makam aracı ve özel koruma tahsis edilen "yetkisiz bir kişi" olduğuna değindikten sonra "Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok” diye konuştu.

Bozkurt, Erol Erkan’ın önüne gelene talimat yağdıran, fırça hatta tokat atan biri olduğunu ifade etti.

"Başkan Hanım 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. Ben babasının bir talimatıyla 28 Aralık’ta işten atıldım. Başkan ABD’den dönmedi. Kendisiyle konuşup mağduriyetimi iletemedim. Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor. Bu personeli işten attı, şikayet edeceğini duyunca geri aldı. Başkan’ın bunlardan haberi var mı?​”

"AŞAĞILANDIM TEHDİT EDİLDİM"

Ekmeğinin yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındığını ifade eden Bozkurt; “Küçücük çocuğumun rızkı çalındı. Başkan Hanım’ın çocuğu tabii ki kıymetli ama benim çocuğumun hiç mi önemi yok? Ben çocuğumu akşam okuldan almam gerektiğini, bu nedenle gece geç saatlere kadar çalışamayacağımı söylediğimde, torununa düşkün olan bir dededen anlayış bekledim ama fırça yedim, aşağılandım, tehdit edildim, işten atıldım" dedi.

"ÖZEL MUTFAK YAPTIRDI"

Bankada başkan ve üst yönetimin kullandığı bir mutfak  olduğunu söyleyen Bozkurt şu iddialarda bulundu; “Erol Bey başkanlık katına sadece ailenin kullanacağı özel bir mutfak yaptırdı. Başkan’ın çocuğu için mutfağın yapıldığı söylendi. Bütün malzemelerin aşırı lüks seçilmesi rahatsızlık yarattı.

4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Lüks tabaklar, kaşıklar… Sayıştay denetim yaparsa hepsinin faturası ortaya çıkar. Aile bankadaysa özel mutfakta pişen yemekleri yiyor, evdeyse arabayla eve götürülüyor. Bazen sabah, öğlen, akşam yemek servisi yapılıyor. Hepsi kamera kayıtlarında var."

EROL ERKAN: BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan, Büşra Bozkurt'un iddialarıyla ilgili "Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?" yanıtını verdi.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'ya konuşan Erol Erkan, iddiaları kesin bir dille yalanlayarak şunları söyledi, "Bakın Toygun bey, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek’in liderlik ettiği yeni ekonomi ekibinin kurulması ve kızımız Gaye Erkan’ın bu güçlü ekibe katılmasıyla CDS’ler oldukça düştü.

Türkiye’de ekonomi ortamına güven tazelendi. Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD’deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi. Ancak birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar… Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı. Merkez Bankası’nda çalışan, bugünkü dayak attığım söylenen Kübra adlı bir kadın çalışan, Başkan ile görüşmek istiyor. Ancak Başkan ABD’de olduğu için görüşemiyor. Annesi ve babası olarak bizimle görüşmek istiyor. Bize anlattıkları dehşet vericiydi.

Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. WhatsApp mesajlarında da Kübra adlı çalışanın adını kullanarak bizlere iftira atılacağı, başkanın da bizler üzerinden yıpratılarak itibarının yerlere serileceği amaçlanmıştı. Akşam da kendisine teşekkür mesajı gönderdik.

Yaptığı tam anlamıyla iyi bir insanlık örneğiydi. Mesajlarda görebilirsiniz. Tarih 5 ve 6 Ocak. Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanımla görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki “Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım. İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak."

Erol Erkan, kızı Hafize Gaye Erkan'ın ve ailenin yargı sürecini başlatacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gezeravcı'nın içinde bulunduğu kapsül Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi

SONRAKİ HABER

Bursa Deniz Otobüslerinde 6 sefer iptali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa