20 Ocak 2024 13:58

İsrail, Şam'ı vurdu: 4 İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu öldü

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu. İran, saldırıda dört Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Suriye devlet ajansı, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam’ın Mezze bölgesine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bilgiyi doğrulayarak saldırıda 4 mensubunun öldüğünü açıkladı.

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail'in, Mezze bölgesinde bir sivil yerleşim yerini hedef aldığı bilgisini geçti.

Şam FM'in haberinde, vurulan binanın İslami Cihat Hareketi ile ilgisinin bulunmadığı, Hareket'in genel sekreterinin sağlığının iyi olduğu belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in saldırısında "Suriye'de görevli 4 askeri danışmanın yanı sıra Suriye güçlerinden de ölenlerin olduğu" bildirildi.

Konuyla ilgili detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağı aktarıldı.

Öte yandan İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı ise Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey 2 mensubunun hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Devlet televizyonu da saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine yakınlığıyla bilinen "Nournews", saldırıda ölenlerin Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü'nün İstihbarat Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Sadık Omidzade ile yardımcısı Hac Golam Muharrem olduğu bilgisini paylaşmıştı.

ABD, İngiltere ve Avrupa Birliğinin desteğiyle Gazze’yi işgal eden 24 binden fazla Filistinliyi öldürerek kan gölüne çeviren İsrail saldırılarının yanı sıra bölgeden gelen saldırı ve patlama haberlerinin arkası kesilmiyor.

Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, Batı Şeria'da da sık sık baskınlar düzenliyor. İsrail bunların yanı sıra, Lübnan'a ve Suriye'ye de saldırılar gerçekleştiriyor.

Öte yandan 3 Ocak'ta İran’da Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde yapılan anma sırasında gerçekleştirilen saldırıda 84 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenirken, İran'da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'i ve Pakistan'ı vurmuştu. Pakistan da İran'ın Sistan-Belucistan bölgesine saldırı gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı Tunç: AİHM Demirtaş, Kavala ve Atalay kararlarına siyasi yaklaşıyor

SONRAKİ HABER

CMS İşçileri: Zam bugün iyi fakat yarını belirsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa