21 Ocak 2024 22:42

Manş Denizi'ni en hızlı geçen yüzücü Bengisu Avcı: İçimde durdurulmaz bir güç var

Manş Denizi'ni yüzerek en hızlı geçen Bengisu Avcı "7 Okyanus" hedefine ulaşmak için Çanakkale Boğazı'nda hazırlıklarını yapıyor.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

"Oceans Seven" olarak bilinen 7 parkurdan 3'ünü tamamlayan ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, 4'üncü parkur için Çanakkale Boğazı'nda hazırlıklarını yapıyor.

İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek en hızlı geçen ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus-Oceans Seven" parkurlarından 4'üncüsü olan parkur "Cook Strait” yarışı için Çanakkale Boğazı'nda antrenman yapıyor. 4’üncü yarış Yeni Zelanda’da yapılacak.

Avcı, geçen yıl haziran ayında 7 parkur arasında yer almayan New York'ta 48 kilometre uzunluğundaki Manhattan Adası etabını 9 saatte yüzerek, bunu başaran ilk sporcu oldu.

4'üncü parkur olan Yeni Zelanda için hazırlıklarını deniz suyu sıcaklığının 10 dereceye kadar düştüğü Çanakkale Boğazı'nda sürdüren Avcı'nın hedefine ulaşabilmesi için Molokai Kanalı (Hawaii), Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsagaru Kanalı'nı (Japonya) da geçmesi gerekiyor.

"İÇİMDE DURDURULMAZ BİR GÜÇ VAR"

Milli takımda antrenör ve sporcu olarak kariyerini sürdüren Bengisu Avcı, AA muhabirine, yüzmeye 7 yaşında başladığını, 2010'dan bu yana ultra maraton branşında mücadele ettiğini söyledi.

Rekor denemesine Çanakkale Boğazı'nın soğuk sularında yaptığı antrenmanlarla hazırlandığını aktaran Avcı, sözlerini şöyle konuştu:

"Oceans Seven'da en belirsiz hava şartları olan, zorlu parkurlardan biri. Benim için en zorlu denemelerden biri olacak ama ben hazırım. Nisan ayından beri burada antrenman yapıyorum. Zaten işim bu. İçimde durdurulmaz bir güç var ve kendimi buna hazır hissediyorum."

Bengisu Avcı, bu parkuru geçeceğine inandığını, ne kadar yorulursa yorulsun tüm kalbiyle kulaç atmaya devam edeceğini vurguladı.

Yeni Zelanda'daki rekor denemesinde de tüm gücüyle yarışacağını dile getiren Avcı, "Lokasyona iki gün sürecek zorlu yolculukla ulaşacağım" ifadesini kullandı.

Avcı, insanların inanmaları halinde hayallerinin ötesine geçebileceğini, bunun için emek verip çalışmak gerektiğini belirtti.

Kariyerinde yeni başarılara imza atmak için çalışmalarına ara vermek istemediğini anlatan Avcı, şunları kaydetti.

"Örneğin 10 yıl sonra kendimi 7 Okyanus parkurlarını geçmiş ve arkamdan pek çok sporcuya da eşlik etmiş olarak görüyorum. Ayrıca, Türkiye'de de 7 Okyanus'a benzer başka parkurlar hedefliyorum, bunların yolunu açmak istiyorum. Yurt dışından sporcularımız da bu parkurlara çok ilgililer. Onlara da bu parkurları gösterip gelmelerine teşvik etmek istiyorum; amacım bu."

Avcı, ultra maraton yüzücülüğü alanında yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te iş cinayetleri dur durak bilmiyor: ‘Mezbaha düzeni’ne karşı örgütlenelim

SONRAKİ HABER

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, Netanyahu hükümetini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa