25 Ocak 2024 13:51

Fatih Camii imamını bıçaklayan şüpheliye 34 yıl 6 aya kadar  hapis talebi

İstanbul'da Fatih Camii'nde slogan atarak imam Galip Usta ile Bilal Erdem'i bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Salgın hakkında 34 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul'da Fatih Camii'nde slogan atarak imam Galip Usta ile Bilal Erdem'i bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Salgın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Ömer Salgın hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten yaralama" suçlarından toplam 34 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede,  8 Ocak 2024 günü saat 19.10 sıralarında Fatih Camii içerisinde bıçaklı saldırı olduğu yönünde ihbar yapılması üzerine kolluk ekipleri tarafından olayın yaşandığı Fatih Camiine geçilerek olaya müdahil olunduğu, olay sırasında yaralanan şahısların tedavi amaçlı hastanelere sevk edildikleri ve şüphelinin olayda kullandığı bıçak ile kolluk ekiplerince muhafaza altına alındığı ve soruşturma işlemlerine başlanıldığı anlatıldı.

İmam Galip Usta' nın ve Bilal Erdem'in alınan doktor raporunda yaralanmalarının basit tıbbi müdahaleyle iyileşmez ve yaşamını tehlikeye sokan nitelikte olduğu yönünde tespit yapıldığı da iddianamede yer aldı. Olay sırasında çıkan arbedede ayağı kırılan müşteki Yusufcan İslam'ın yaralanmasının da kırık bulunur şekilde ve basit tıbbi müdahaleyle iyileşmez nitelikte olduğu yönünde tespit yapıldığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede, 9 Ocak 2024'te tutuklanan şüpheli Ömer Salgın'ın silahtan sayılan bıçakla müştekiler imam Galip Usta ve Bilal Erdem'e karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve Yusufcan İslam'a karşı ise "Kasten yaralama" suçlarından toplam 11 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. Şüpheli Ömer Salgın, önümüzdeki günlerde İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Büyük zenginliğin altına gömülen yoksul yaşamlar: Mali’de altın madeni çöktü, 70 ölüm!

SONRAKİ HABER

Mine Kırıkkanat Elif Şafak'a açtığı 'intihal' davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa