26 Ocak 2024 15:03

Direniş 61. gününde: Tekstil işçileri Özak işçileriyle kader birliği yapmalıdır

İstanbul’daki eylemlerinin 4. gününde işçi ve emekçilere seslenen Özak işçileri, "Pazar günü gerçekleştireceğimiz eyleme kölece çalışma koşullarına mahkum edilen işçileri davet ediyoruz" dedi.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Özak Tekstil işçileri direnişlerinin 61. gününde tekstil iş kolunda çalışan işçileri kendileriyle kader birliği yapmaya, pazar günü Bakırköy Meydanı’nda gerçekleştirecekleri eyleme katılmaya çağırdı.

Sendika seçme özgürlükleri engellenerek işten çıkarılan Özak Tekstil işçilerinin verilmeyen hakları için 61 gündür sürdürdüğü direnişi İstanbul’da Özak Holding önüne taşıdı. İstanbul’daki eylemlerinin 4. gününde emekten yana kurumların, işçilerin ve öğrencilerin ziyaret ettiği Özak Tekstil işçileri, dayanışma ziyaretlerinin artması gerektiğini bunun kendilerine güç verdiğini söyledi.

“HAKLI TALEPLERİMİZİN BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”

Özak Tekstil işçilerinin 61 gündür direnmeye devam ettiğini söyleyen BİRTEK-SEN Örgütlenme Uzmanı Çağdaş Çavuşoğlu, “Dost kurumlar dayanışma ziyaretleri gerçekleştiriyor. Biz de aynı zamanda sendikalara, dost kurumlara ve basına ziyarette bulunuyoruz. Özak Tekstil işçilerinin haklı taleplerinin kamuoyu tarafından daha çok bilinmesini sağlamaya çalışıyoruz. Pazar günü saat 14.00’te Bakırköy Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz eyleme başta İstanbul’da çalışan Özak Tekstil işçilerini ve düşük ücretlere, kölece çalışma koşullarına mahkum edilen işçileri basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz. Özak Tekstil işçileri bütün tekstil işçileri için direniyor, bütün tekstil işçileri de Özak Tekstil işçileri ile kader birliği yapmalıdır” dedi.

“ÖZAK İŞÇİLERİNİN YANINDA OLMALIYIZ”

Gün içinde işçileri ziyaret eden Umut-Sen ve DGD-SEN üyeleri dayanışmanın işçilerin yanında durarak büyüyeceğini emekten yana olduğunu söyleyen herkesin Özak işçilerinin mücadelesine omuz vermesi gerektiğini söyledi. DGD-SEN üyesi Azad Erdinç, “Hemen her gün işçilerin direnişini sürdürdüğü çadıra gelmeye çalışıyoruz. Özak Tekstil işçilerinin kazanmasını isteyen herkes burada olmalı bu saatten sonra hepimize sorumluluk düşüyor. Eğer işçilerin buradan kazanımla dönmesini istiyorsak yanlarında olmalıyız” dedi. Erdinç, işçi ve emekçileri pazar günü Bakırköy Meydanı’ndaki eyleme çağırdı.

Şişli Belediyesi’nde çalışırken işten atılan 1536 gündür direnen Turan Aktaş da direniş çadırında Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti. Aktaş, işçilerin birliğinin bu patron düzenini yerle bir edeceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan İsveç'i hızlı onayladı: F-16'ları bekliyoruz

SONRAKİ HABER

DEM Parti 29 Ocak'ta adaylarını tanıtacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa