27 Ocak 2024 14:56

Özak işçilerine ziyaretler sürüyor: Türkiye’de hakkını arayan işçilere örnek oldular

İstanbul'da Özak Holding önünde direnişlerine devam eden Özak işçilerini TKH üyeleri ziyaret etti. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek "Özak işçileri Türkiye’de hakkını arayan işçilere örnek oldu" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek ve TKH üyeleri Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Özak Tekstil işçileri, verilmeyen hakları için 62 gündür sürdürdüğü direnişi İstanbul’da Özak Holding önüne taşıdı.

İstanbul’daki eylemlerinin 5. gününde Özak Tekstil işçilerini ziyaret eden TKH İstanbul İl Örgütü üyeleri, “Özak işçisi kazanacak” dedi. Eylem alanına yürüyüşle gelen TKH üyeleri sık sık, “Özak işçisi yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

2 ayı aşkın süredir süren direnişi özetleyen BİRTEK-SEN Bölge Temsilcisi Çayan Dursun, “Bu mücadele sadece Özak işçilerinin mücadelesi değil tüm işçilerin mücadelesi, bu yüzden emekten yana kurumların dayanışması çok önemli, sendikam adına size geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Omuz omuza mücadele edeceğiz başka çaremiz yok” dedi.

“PATRONLAR İŞÇİLERİN ÖRGÜTLÜ OLMASINDAN KORKUYOR”

Daha sonra söz alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ilkokuldan, üniversiteyi kazanana kadar bütün yaz tatillerinde tekstil atölyelerinde çalıştığını belirterek, “O koşulların ne kadar zor olduğunu, çocuk işçilerin, yaşlı insanların emeklerinin nasıl sömürüldüğünü hepimiz biliyoruz. Ben bir de aynı zamanda yaşamış oldum. Siyasi bilincimin gelişmesinde de bu emek sömürüsü büyük bir katkıda bulundu” dedi. Her mücadelenin nerede olduğundan bağımsız işçi sınıfını güçlendirdiği söyleyen Tekerek, “ Şu an Özak işçileri kazanmıştır. Türkiye’de hakkını arayan işçilere örnek olmuştur. Tarihimiz bunlarla dolu. AKP iktidarında bu sayı arttı, sömürü arttı, işçiler örgütlü halde haklarını aradı. Çok uzun süren direnişler oldu, aylara varan öyle ya da böyle, hak ettiğimizi her zaman alamasak bile en azından patronun da istediği olmadı” diye konuştu.

Patronların işçilerin örgütlü olmasından korktuklarını da dile getiren Tekerek şöyle devam etti: “Özak işçileri sadece Özak patronunu değil, Türkiye’deki bütün patronlara korku verdiği için bu mücadelenizi selamlıyoruz.”

Son olarak söz alan Özak işçisi ise bu direnişinin kendilerine çok şey öğrettiğini belirterek, “Biz kazanırsak bölgedeki bütün işçiler kazanacak, biz de bunun bilincinde olduğumuz için 62 gündür direnişe devam ediyoruz. Nereye kadar giderse gitsin, kazanana kadar sürdüreceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstinaf cezayı onadı: Şebnem Korur Fincancı davasında aynı senaryo

SONRAKİ HABER

6 Şubat depreminde yıkılan Hisami apartmanının müteahhidi Beyoğlu'nda yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa