28 Ocak 2024 18:32

MESEM öğrencisi: İş kazası geçirdiğim için bu mektubu kendim yazamadım

MESEM öğrencisinin mektubu: "Bu mektubu kendim yazamıyorum, ben anlatıyorum, Evrensel’den abiler yazıyor. Çünkü bir iş kazası geçirdim. Tırnağım yerinden koptu. Elim hâlâ uyuşuk ve sargılı"

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MESEM öğrencisi
İstanbul

Kadosan Oto Sanayii sitesinde çalışan bir MESEM öğrencisiyim. Bir süredir MESEM’le ilgili daha fazla araştırma yapıyordum. Bu sayede, MESEM’in patronların ne kadar işine yaradığını öğrendim. Çalışırken ölen yaşıtlarım olmuş, bunu öğrendim. Bu mektubu kendim yazamıyorum, ben anlatıyorum, Evrensel’den abiler yazıyor. Çünkü bir iş kazası geçirdim. Tırnağım yerinden koptu. Elim hâlâ uyuşuk ve sargılı.

Çalıştığım oto servisine bir araba geldi geçen gün. Direksiyonu bozulmuş, boşa dönüyor. Dönüyor ama tekerleri hareket etmiyor. Arabayı bağladık, kaldırdık, tamire başladık. Arabanın balansına bakıyordum, o sırada lastiğin kilidi boşaldı, elim lastik ve balans demiri arasında sıkıştı. Parmağım ezildi, tırnağım yerinden koptu. Hastaneye gittik, 1 hafta rapor verdiler. 1 hafta içinde elim iyileşmiş olmayacak ama mecbur çalışmaya başlayacağım.

Bu kazanın olmaması için nasıl bir önlem alınabilirdi bilmiyorum. Her an kaza olabiliyor. Nasıl bir önlem alınabileceğine dair aklıma bir fikir gelmediğinden patronları da suçlayamıyorum. Sağ olsunlar hastaneye yetiştirdiler beni. Bunu yapmayanlar da var. Haberdar olduğum başka kazalar da oldu. Patronların hastaneye bile götürmediklerini öğrendim.

Bu kaza ara tatilde geldi başıma, normalde çalışmamam gerekiyordu. Tatilde olsaydım, başıma böyle bir kaza gelmezdi. Bugün yaşadığım kazadan bahsedebiliyorum sadece ama iyileştiğimde daha iyi bir mektup da yazacağım.

ÖNCEKİ HABER

BES-SEN Kocaeli: Hakça, insanca ve eşitlik içerisinde yaşamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Van kayyumu, seçim öncesi son taşınmazları satışa çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa