28 Ocak 2024 21:32

Holllanda ve Tunus'ta, Filistin'e destek eylemleri düzenlendi

Hollanda'da Mısır Büyükelçiliği ve Tunus'ta ABD Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek eylemleri gerçekleştirildi.

Fotoğraf:

Abdullah Aşıran/

AA

Paylaş

Hollanda'nın Lahey kentindeki Mısır Büyükelçiliği önünde ve Tunus'un Buheyra semtindeki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek eylemleri gerçekleştirildi.

Gazze'ye yardım ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebiyle Mısır'ın Lahey Büyükelçiliği önünde protesto gerçekleştirildi. Eylemde, "Refah kapısını açın" pankartı ve Filistin bayrakları açıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Niloufar Nematollahi, Gazze'ye yapılan tüm yardımların ve yaralı Filistinlilerin, Mısır'a girişi için Refah Sınır Kapısı’nın koşulsuz olarak açılmasını talep ettiklerini söyledi.

"MISIR KUŞATMANIN SÜRDÜRÜLMESİNDE KİLİT HALİNE GELDİ"

Nematollahi, "Mısır, Sisi yönetimi altında yalnızca özgürlüklere yönelik ciddi baskılara ve yaşam koşullarının kötüleşmesine tanık olmakla kalmadı, Gazze'deki acımasız kuşatmanın sürdürülmesinde de kilit oyuncu haline geldi. Sisi rejimi, on binlerce siyasi tutsağı parmaklıklar ardında tutarken, bir yandan da İsrail'in Gazze'yi toplama kampına dönüştürmesine yardım ediyor." ifadesini kullandı.

Sadece Mısırlılar ve Filistinliler için değil tüm ezilen halklar için sosyal adalet, onur ve özgürlük talep ettiklerine dikkat çeken Nematollahi, "Gazze'deki ablukayı hep birlikte kıracağız. Hep birlikte, herkes için adalet ve onurun olduğu ortak bir gelecek inşa edeceğiz." diye konuştu.

Nematollahi, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının adaletli bir eylem, tartışılamaz ve pazarlıksız bir talep olduğunu dile getirdi.

TUNUS'TA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE EYLEM

"Normalleşmeye Karşı Tunus Ağı"nın çağrısı üzerine başkent Tunus’un Buheyra semtinde bulunan ABD Büyükelçiliği önünde toplananlar, İsrail'i ve ABD'yi protesto etti.

Eyleme katılan Selahaddin el-Masri isimli kişi, ABD'nin İsrail işgalinin önemli bir ortağı ve silah finansörü olduğu belirterek "ABD, Gazze’deki soykırımın ortağıdır ve aynı zamanda bu soykırımı örtbas etmektedir. Her hafta pazar günü düzenlediğimiz gösteride, İsrail saldırılarına destek veren ABD’yi kınayarak Filistinlilerin sesini duyurmak istiyoruz" diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Pavyon sahnesiyle "Bolu'nun reklamını" yapan Tanju Özcan'dan açıklama

SONRAKİ HABER

Irak: ABD öncülüğündeki koalisyonun görevi mevcut hükümet döneminde sona erecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa