30 Ocak 2024 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ocak 2024 11:17

Bahçeli: Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı yoktur, imtiyazlı bir azınlıktan söz edilemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.  "Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı" olmadığını savunan Bahçeli "İmtiyazlı bir azınlıktan, seçkin bir zümrenin hakimiyetinden, hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan asla söz edilemez" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin hedefinde bu hafta da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu vardı. DEM Parti üzerinden Özgür Özel’i hedef alan Bahçeli, “CHP genel başkanının ‘Türkiye ittifakı’nı telaffuz etmesi nafile bir gayrettir. Millet İttifakı olmadı şimdi de Türkiye ittifakını mı kuracaklar? Zillet tutmadı çatı ismi olarak Türkiye ismini kullanacaklar. Gördüğümüz kadarıyla DEM’lenmek CHP yönetimine hiç iyi gelmemiş, şuurunu kaybetmiş, siyasi aklını hepten tüketmiştir” dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasının öne çıkanlar şöyle:

KİLİSE SALDIRISI

"Sarıyer’deki ayin sırasında iki teröristin saldırısında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu eylemi lanetliyorum. Teröristlerin kısa sürede yakalanması memnuniyet verici. Toplumsal huzurumuzu bozmak isteyen Türkiye düşmanları eylemlerinde vazgeçmiyor. 31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı planlayan karanlık ellere azami şekilde uyanık olmalıyız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak devletin başlıca görevi olmakla birlikte hukukun üstünlüğünden taviz vermemek de hepimizin sorumluluğuna emanettir.

Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerinin, suç örgütlerinin, kanun kaçaklarının, silah tacirlerin, düzensiz göçmenlerin, yabancı istihbarat örgütlerinin oyun alanı, eylem sahası olamaz, olmamalıdır. Suç ve suçluya toleranstan bahsedilmemelidir. Devletin egemenlik çıkarlarını zaafa uğratacak faillerin kafası ezilmelidir. Milli güvenliğimizi zinde tutmalıyız. Türkiye'nin istikbalini asimetrik tahriklere bel bağlamış cinayet örgütleri değil, cumhurun aziz varlığı tayin edecektir.

TÜRKİYE'DE SINIFLI TOPLUM YAPISI YOKMUŞ!

Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı veya kast sistemi yoktur. İmtiyazlı bir azınlıktan, seçkin bir zümrenin hakimiyetinden, hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan asla söz edilemez. Milletimizin her ferdi kanun önünde aynı haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük kazanımı fırsat eşitliğidir. Dağdaki çobanımız ile üniversitede ders veren akademisyenimizin arasında hukuk önünde hiçbir fark yoktur.

Türkiye'nin ilerleyiş momenti devam etmelidir. MHP ve Cumhur İttifakı bu hedefe kilitlenmiştir. MHP, gücünü mukaddesattan almaktadır. Milli menfaatlerimize aykırı davranan her kimler varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır.

Hiç kimse boş hayale kapılmasın, yanlış hesap yapmasın. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir. Mersin'e ambargo koyan bölücülere bundan sonra rahat yüzü yoktur. 31 Mart 2024'te Mersin Cumhur İttifakının yönetimine geçecektir, diğerleri nal toplayacak, heba ettiği yılların altında kalacaktır.

ÖZEL'İ HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı'nın 'Türkiye ittifakı'nı telaffuz etmesi nafiledir. Millet İttifakı olmadı Türkiye ittifakı mı kuracaklar. Çatı ismi olarak Türkiye ismini mi kullanacaklar. Demlenmek CHP'ye iyi gelmemiş. Özgür Bey, bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin dem aldığı ittifaka nasıl Türkiye ittifakı diyeceksiniz?

DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Davutoğlu’nun hezeyan verici konuşmasının bir kısmı dikkatimi çekti. Gerçekleri çarpıp inkarını özetleyen müessir bir söz vardır. Savunulacak bir şeyi kalmayanlar her şeyi inkar ederler. Öyle inkar ederler ki şeytan bile şeytanlığından utanır. Senin özünde kir tutmuş temizlenmek epey ekmek sarf etmen gerek. Davutoğlu masalı bırak bizi bilen bilir. Senin sicilini bilir.

Doğrudur 7 Haziran 2015'te seçimlerden sonra Başbakanlık makamı, hem doğrudan hem de dolaylı olarak bize teklif edildi. Ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersi ile itmeyi, nefsimi çiğnemeyi vatan ve millet ve şeref görevi saydım. Bundan pişman olmadığım gibi, aynı durum bugün vasat bulsa benzer duruşu cesaret ve hamiyet ile gösteririm. Hiçbir çıkarcıya çiğnetmem. Kaldı ki sen başbakanlık makamını terk etmedin kapının önüne tarihi bir kararla bırakıldın. Anlaşılan hala akıllanmamışsın. 'Hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk' sözüne gelince...  Sayın Davutoğlu geçelim bunları. Kargaların bile güleceği bu klişe ifadene ne itibar edecek ne de ikna olacak bir allahın kulu yoktur ve kalmamıştır. 

"CUMHUR İTTİFAKI'NI ANLAMAK HER KİŞİNİN HARCI DEĞİLDİR"

Günlerdir muhalefet partileri Cumhur İttifakı'nda sorun yaşandığını iddia ediyor. Devamlı çalı gibi yoklayıp, davulun kasnağından vuruyorlar. Gündeme yansıyan bazı meselelerle ilgili görüş ayrılıkları olduğunu söylüyorlar.  Bu bayağı ezberleri tekrar eden kötürüm çevrelere diyorum ki, Cumhur İttifakı'nı anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir. AK Parti ve MHP arasında kurulan milli bağı anlamlandırmak için öncelikle izan, insaf, iradeyle, vatan sevdasıyla yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MMO Kocaeli Şubesi genel kurula gidiyor

SONRAKİ HABER

Sultangazi'de ayakkabı imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa