31 Ocak 2024 18:34

Özak direnişi 66'ncı gününde | Özak patronu işçilerle görüşme talep etti

Özak Tekstil direnişini 8 Mart Platformu üyesi kadınlar, SMF ve TKP işçileri ziyaret etti. Öte yandan Özak patronu işçilerle ve sendikaylagörüşme talep etti.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

İnsanca çalışma ve yaşama talebiyle BİRTEK-SEN'e üye olduktan sonra işten atılan 66 gündür direnişe devam eden Özak Tekstil işçileri İstanbul’da mücadelesini sürdürüyor. BİRTEK-SEN Doğu Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Çayan Dursun, İstanbul’daki eylemler neticesinde Özak patronunun işçilerle ve üyesi oldukları BİRTEK-SEN ile görüşme talep ettiğini söyledi. Dursun, “Masaya işçilerin talepleriyle gideceğiz kabul edilmediği taktirde eylemlerimiz sürecek, Özak Tekstil işçilerinin direnişini üretim yaptıkları markaların önünde görecekler” dedi.

Gün içerisinde 8 Mart Platformu üyesi kadınlar işçileri ziyaret etti. 8 Mart Platformu adına konuşan Şenay Kumuz, "Platform olarak Urfa'da başlayan İstanbul'da devam eden Özak Tekstil işçileri direnişinin yanındayız. 8 Mart'a giderken kadın dayanışmamızı ve mücadelemizi büyütecek, güçlendireceğiz. 8 Mart çalışmamıza Özak Tekstil işçisi kadınların çadırından start veriyoruz" dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) de direnişteki Özak Tekstil işçilerini yalnız bırakmadı. Kadıköy Belediyesi başkanlığına adaylığını açıklayan Fatih Mehmet Maçoğlu da ziyarette yer aldı.

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinden söz eden Maçoğlu, "Zaman iktidar için dünkünden daha hırslı ve azimli yürüme zamanıdır Özak Tekstil işçileri de bize bu yolu gösteriyor" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cengiz Holdingin Ankara Polatlı'da tarım arazilerini yok edeceği proje onaylandı

SONRAKİ HABER

JMO Başkanı Hüseyin Alan: 27 milyonu aşkın insan ölümle burun buruna

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa