İşçiler, Ergün Atalay'a destek veren Demiryol-İş Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman'ı istifaya çağırdı

TÜRASAŞ işçilerinin Türk-İş ve Demiryol-İş yönetimlerine tepkisi sürüyor. İşçiler, protokol görüşmelerinde kendilerini kandırmaya çalışan sendikacıların istifasını istiyor.

01 Şubat 2024 10:56
Son Güncellenme Tarihi: 01 Şubat 2024 16:08
Paylaş

Türk-İş ve Hak-İş’in hükümetle el ele vererek kamu çerçeve protokolünde yer alan enflasyon artışı yerine rakam yazıp bunu ek zam diye duyurmasına tepkiler sürerken, Demiryol-İş Adapazarı Şube Başkanı, Demiryol-İş Genel Merkezine yolladığı yazıyla Ergün Atalay’la iftihar ettiğini duyurdu. Türasaş’ın Eskişehir ve Sakarya fabrikalarında çalışan işçiler yaptıkları eylemle şube başkanına tepki gösterdi. İşçiler Şube Başkanı Cemal Yaman’ı ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı bir kez daha istifaya çağırdı.

Ek zam talebi bastırılmaya çalışılan kamu işçileri, başta Ergün Atalay ve Mahmut Arslan olmak üzere Türk-İş, Hak-İş ve kamuda yetkili sendikaların yöneticilerini istifaya çağırırken, Ergün Atalay’ın başkanı olduğu Demiryol-İş’in Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman, Atalay’a sahip çıktı. Demiryol-İş Genel Merkezine yolladığı açıklamada işçilerin tepkisini ‘faydasız’ olarak nitelendiren Yaman, “İş yerimizde bazı arkadaşların, Eskişehir-Sivas çalışanları ile sosyal medyadan yaptıkları yorumlar ve sendikamıza karşı birlik beraberliği bozucu yazılar ve eylem çağrıları fayda getirmeyecek çabalardır. Demiryol-İş Sendikası şemsiyesi altında yapılacak mücadele gerçek mücadeledir. Demiryol-İş Sendikası bu ülkede lider sendikadır... Bu sendikanın Genel Başkanı 1 milyon 400 bin işçinin iftihar ettiği başkandır. Kişisel, ideolojik ve birliği bozacak çağrılara karşı dikkatli olmamız ve bu çağrılara katılımın sağlanmaması, birlik beraberliğimiz adına önemlidir” ifadelerini kullandı.

KİMİN YANINDASINIZ?

Şube Başkanı Yaman’ın bu açıklamasının ardından Türasaş’ın Sakarya ve Eskişehir fabrikalarında çalışan işçiler eylem yaparak Şube Başkanı Cemal Yaman’ı ve Türk-İş Genel Başkanı Atalay’ı istifaya çağırdı. Baştemsilciliklere yürüyen yüzlerce işçi, “Türk-İş istifa, “İstifa, istifa! Cemal Yaman İstifa”, “Ergün istifa” sloganlarını attı.

Ergün Atalay hakkında “İftihar edilen başkan” yorumu yapan Yaman’a cevap veren işçiler, “Türk-İş bizi yine görmedi, Hükümetle el sıkıştı, masada işçiyi sattı” diyerek şube yöneticilerine, “Siz kimden yanasınız” diye sordu.

"VERDİĞİNİZ MÜCADELE YETERSİZ, EK ZAM İSTİYORUZ"

Öte yandan işçiler, “Boş durmuyoruz, mücadeleye devam” diyerek, Hak-İş ve Türk-İş’in mail adreslerine toplu olarak taleplerini dile getiren yazılar yazdı. Yeniden ek protokol yapılmasını isteyen işçiler, “Son yaşanan ek protokol konusunda, yine başarısızlık söz konusudur. Her ne kadar azınlık kesime az da olsa faydası olsa da, genel itibarıyla ek protokolün biz kamu işçilerine faydası yoktur. Zira, zam oranı çalışan tüm kesimlere yüzde 49 olduğu yerde kamu işçisine reva görülen yüzde 32.57 kabul edilemez bir durumdur. Kamu işçileri olarak isteğimiz, ek protokolün yeniden düzenlenmesi, kurum fark etmeksizin 1 Ocak 2024 itibarıyla yüzde 32.57 zam verilmesi ardından yüzde 15 ek zam verilmesidir ki adil olan da budur. Bunun haricinde yapılan veya yapılacak olan protokollerde mağduriyet devam edecektir” dedi.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüfenk üçlemesi: Mavzer

SONRAKİ HABER

Santa Maria Kilisesi'ne saldırıyla ilgili 25 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa