01 Şubat 2024 16:54
Son Güncellenme Tarihi: 02 Şubat 2024 00:43

Gebze’de P&G fabrikasında 7 rehine saatler sonra kurtarıldı

Gebze'de P&G fabrikasında 7 kişi silahla rehin alındı. Yetkililer yaklaşık 8,5 saat ailelere ve kamuoyuna açıklama yapmadı. Gece saatlerinde düzenlenen operasyonla rehineler kurtarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içeridekileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Yaklaşık 8,5 saat bekleyiş sürdü. Yetkililer tarafından ailelere ve kamuoyuna uzun saatler açıklama yapılmadı.

Saat 23.30'da fabrika önüne gelen Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ailelere açıklama yaptı. Bir rehine yakını basına zanlının yakalandığı, rehinelerin durumunun iyi olduğu bilgisini verdi.

 

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz basına açıklama yaptı. Yavuz, müzakerelerin sonuç vermediğini ve operasyon düzenlediklerini açıkladı. Vali Yavuz, rehinelerin durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

NELER YAŞANDI?

Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadan 5'i taşeron temizlik işçisi toplam 7 kişiyi rehin aldı.

Haberi alınca fabrika önüne giden rehine yakınları saatlerce bekledi. Yetkililer tarafından açıklama yapılmamasına tepki gösterdi..

 

 

 

Zanlının İbrahim Yeşil olduğu ve Gebze'de yapı dekorasyon işi yaptığı belirtildi. Fabrikanın bahçesinde bekleyen işçilerse zanlının daha önce fabrikada taşeron işçi olarak çalıştığını ve 10 gün önce işten ayrıldığını iddia etti.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz gündüz saatlerinde bölgeye gelip bilgi aldı ancak açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı. Fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Haber ajanslarında fabrika içinden bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta yüzünü kapatan, üzerinde bomba düzeneğini andıran düzenek olan kişinin elinde tabanca ile poz verdiği görülüyor. Fotoğrafta şüphelinin duvara "Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdığı ve Türk bayrağı ile Filistin bayrağı çizdiği görüldü.

Rehin alınan işçilerin aileleri fabrika önüne geldi. Aileler bir süre içerden bilgi aldıklarını fakat zanlının rehinelerin telefonlarını kapattırdığını ifade ettiler.

REHİNELERİN YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Fabrikanın olduğu yere rehin tutulan kişilerin yakınları geldi. Fabrikada çalışan rehinelerden Süheyla Zihni'nin eşi İsmet Zihni, zanlının bir hesaptan yayın açtığını belirterek, "Görüntülerde eşim vardı, arkadaşımın eşi vardı. 1-2 tane de erkek çalışan orada otuyorlardı. Müzik çalıyorlardı. Eşim bana mesaj attı ama o mu başkası mı bilmiyorum. Rehin alındığını söyledi. 'Biri yaklaşırsa sağa sola ateş açıyor' dedi. Saldırgan rehin aldığı kişilere, 'Size bir şey yapmayacağım, rahat olun' demiş. İçeride 7 kişi var. İçerideki eşim. Finans departmanında çalışıyor. Ben İzmit'ten geliyorum. İzmit'teyken beni kardeşi arayıp 'Telefona bakmıyor, bir şey mi var' diye sordu. Sonra ben aradım yine bakmadı. Daha sonra mesaj atmış 'Rehin alındık' diye. Aradım, açtı 'Rehin alındık, iyiyiz' dedi kapattı telefonu ben öyle geldim. Sadece rehin alındığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Rehine yakınları saatlerdir yetkililerden bilgi alamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belelediye Başkan Adayı Arzu Erkan da fabrika önüne gitti. Erkan, saatlerdir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

 

 

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Aksoy: İş cinayetleri basit tedbirlerle önlenebilir

SONRAKİ HABER

Bursa'da başhekim yardımcısına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa