Özak işçileri üretim yaptıkları mağazaların önünden seslendi: İşçiler geri alınsın, haklarımız verilsin

Özak Tekstil işçileri senelerce üretim yaptıkları Levi’s ve Zara önünde haklarını istedi. İşçiler görüşmeler olumlu sonuçlanmazsa eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

01 Şubat 2024 20:48
Paylaş

İnsanca çalışma ve yaşama talebiyle BİRTEK-SEN'e üye olduktan sonra işten atılan 66 gündür direnişe devam eden Özak Tekstil işçileri İstanbul’da Levi’s ve Zara mağazaları önünde eylem yaptı. Taleplerinin kabul edilmesini isteyen işçiler Özak patronuyla devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması halinde eylemlerini devam ettireceklerini söyledi.

Kadıköy’deki Levi’s ve Şişli Cevahir AVM’deki Zara mağazası önünde toplanan Özak Tekstil işçilerine Limter-İş Sendikası, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) , Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Umut-Sen destek verdi.

Gerçekleşen eylemlerde konuşan işçiler haklarının verilmesini, taleplerinin kabul edilmesini istedi. Taleplerinin makul talepler olduğunu söyleyen işçiler, İşten atılan işçilerin işe geri alınmasını, eylemde geçen günlerinin ücretlerinin ödenmesini, sendika seçme, sendikal örgütlenme ve temsil edilme haklarına saygı gösterilmesini, taleplerinin güvence altına alınması için üyesi oldukları BİRTEK-SEN ile karşılıklı protokol imzalanmasını istedi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deprem davalarında adil değil 'göstermelik' yargı

SONRAKİ HABER

İmar affı neden 'barış' değildir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...