02 Şubat 2024 13:53

İran, Hamas ve İslami Cihad ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ile telefonda görüştü.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ile telefonda görüştü.

AA’nın haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı, görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarındaki son gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Hamas Lideri Heniyye Abdullahiyan’a Gazze ve Batı Şeria’daki son durumun yanı sıra İsrail’in saldırılarının durdurulması ve esir takasına ilişkin siyasi plan ve girişimler hakkında bilgi verdi. Filistinli gruplar arasındaki birlikteliğe değinen Heniyye, kendilerine önerilen çözümleri ancak Filistin halkının çıkarlarının yerine getirilmesi durumunda dikkate alacaklarını ifade etti.

Abdullahiyan-Nahhale görüşmesinde ise Gazze ve Filistin’deki son gelişmeler ile ateşkes ve esir takasına yönelik Filistinli gruplara getirilen öneriler ele alındı. Görüşmede, İsrail’in Gazze’deki savunmasız insanlara karşı işlediği suçların derhal durdurulması ve zorunlu göçe karşı çıkılması için bölgesel ve uluslararası çabaların sürdürülmesinin gerekliliği vurgulandı.

EL-NUCEBA GRUBU ABD SALDIRILARINI SÜRDÜRECEK

Irak'taki İran destekli El-Nuceba hareketi, Ürdün’de üç askerinin öldürülmesinin ardından Washington’un karşılık verme tehdidine rağmen Ortadoğu’daki ABD güçlerine yönelik saldırılarına devam edeceğini açıkladı.

El Nuceba Lideri Ekrem el Kaabi yaptığı açıklamada, “Herhangi bir saldırı uygun bir karşılıkla sonuçlanacaktır” dedi.

REİSİ: KARIŞILIK VERİRİZ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ülkesinin bir savaş başlatmayacağını ancak kendisine zorbalık yapan herkese “Güçlü bir şekilde karşılık vereceğini” söyledi.

Televizyonda konuşan Reisi, “Biz herhangi bir savaş başlatmayacağız ancak bize zorbalık yapmak isteyen olursa güçlü bir yanıt alır. Daha önce, onlar (Amerikalılar) bizimle konuşmak istediklerinde, askeri seçeneğin ‘masada’ olduğunu söylediler. Şimdi ise İran’la çatışma niyetinde olmadıklarını söylüyorlar.”

Tahran’ın askeri gücünün bölgedeki hiçbir ülke için tehdit oluşturmadığını ve oluşturmayacağını da sözlerine ekleyen Reisi, İran’ın gücünün sadece çevresindeki ülkeler için güvenlik yarattığını söyledi.

İran, Ürdün’de üç ABD askerinin ölümüne ve onlarca askerin yaralanmasına neden olan insansız hava aracı saldırısına karıştığını reddediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Depremzede kadınların 1 yılı: 21 metrekareye sığmayan sorunlar

SONRAKİ HABER

Depremde 82 kişinin hayatını kaybettiği Didem Apartmanı mevzuata uygun yapılmamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa