03 Şubat 2024 18:01

Londra'da yüz binler barış için yine sokağa çıktı

Londra'da yüz binlerce kişi İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’nin başkenti Londra'da yüz binler bir kez daha İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti. BBC önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan kitle Parlamento Meydanı'na yürüdü.

Sunak hükümetinin ve muhalefetteki İşçi Partisinin İsrail'e desteği kınanırken sık sık, "İsrail gibi sizin de eliniz kanlı", "Derhal ateşkes ilan edin", "Savaşlar son bulsun" sloganları atıldı.

"EMPERYALİST BARBARLIĞI DURDURMALIYIZ"

Yürüyüş sırasında Evrensel'e konuşan Savaş Karşıtı Koalisyon Yöneticisi John Rees, Birleşik Krallık halklarının savaşlara karşı sokaklara çıkmaya devam edeceğini belirterek, ABD'nin Irak ve Suriye'ye saldırılarını da kınadı. "Orta Doğu'da emperyalist barbarlığı ve tüm savaşları durdurmalıyız" diyen Rees, “Bu savaşlarda kendi hükümetimizin de elindeki kanı tüm dünyaya duyurmalıyız" dedi.

İngiltere'de Filistin'e destek ve savaşlara karşı eylemler her hafta sonu yapılmaya devam ediyor. İki haftada bir ulusal çapta ve belli merkezlerde kitlesel eylemler yapılırken, iki haftada bir de yerellerde toplantı ve gösteriler şeklinde devam ediyor. Savaşlar durana kadar bu eylemlerin süreceği belirtiliyor.

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da depremzedelerin çadırları kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan deprem bölgesi itirafı: Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa