03 Şubat 2024 21:02

Ayancık Dayanışma Platformu: Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kabul edilemez

Sinop'ta Ayancık Dayanışma Platformu üyeleri TİP Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Fotoğraf: Ayancık Dayanışma Platformu

Paylaş

Sinop’un Ayancık ilçesinde Ayancık Dayanışma Platformu üyeleri Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

“Hukuku ve demokrasiyi katleden, kara bir leke olarak tarihimize geçen bu kararı kabul etmiyoruz” diyen platform üyeleri “Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi çok açık Anayasa ihlali olduğu gibi aynı zamanda ülkemizde ‘Hukukun üstünlüğü’ ilkesinin fiilen yürürlükten kalkmış olduğunun da göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada “TBMM Başkanı tarafından okunarak işleme giren karar, hukuki değil siyasidir. 30 Ocak 2024 tarihini bir kenara not alıyoruz. Bu ülkede 12 Mart’ta ne olduysa, 12 Eylül’de ne olduysa bugün de bir benzeri olmuştur. Bugün yaşanan şeyin adı ‘darbe’dir. Bunun altında kimin, kimlerin imzası varsa da ‘darbeci’dir” denildi.

Ayancık Dayanışma Platformu üyeleri “Halkın iradesini, anayasayı yok sayan bu darbe zihniyeti karşısında bizler adalet, hukuk, emek, özgürlük, demokrasi, laiklik ve eşitlik için birleşik mücadelemizle direneceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakımı yapılan yük asansörü test sırasında düştü: 1'i ağır, 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Kayseri Barosu, Dr. Murat Özveri ile iş hukuku üzerine eğitim programı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa