Gökbey Suudi Arabistan’da üretilecek
TUSAŞ tesislerinde üretilen Çok Amaçlı Genel Maksat Helikopteri T625 GÖKBEY’ in Suudi Arabistan Krallığı'nda ortak üretimine yönelik bir anlaşmanın imzalandığı öğrenildi.

Fotoğraf: Anna Zvereva/CC BY-SA 2.0
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve bugüne kadar TUSAŞ tesislerinde üretilen Çok Amaçlı Genel Maksat Helikopteri T625 GÖKBEY’ in Suudi Arabistan Krallığı'nda ortak üretimine yönelik bir anlaşmanın imzalandığı öğrenildi. Riyad’da düzenlenen World Defense Show’da imzalanan anlaşmaya göre T625 GÖKBEY artık Suudi Arabistan’da da üretilecek.
T24’den Serkan Demirtaş’ın haberine göre, 22 Nisan 2023’te TS1400 motoru ile ilk test uçuşunu gerçekleştiren T625 GÖKBEY’ in Suudi Arabistan’da üretilmesine yönelik yapılan anlaşmanın teknoloji transferi, savunma endüstrisi işbirliği ve stratejik ortaklık açısından önemli bir adım oluşturduğu değerlendirmesi yapıldı.
BAYRAKTAR İÇİN DE İMZALANMIŞTI
2023 yılında da Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalanmıştı. İmzalanan sözleşmeyle Baykar tarafından üretilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın, Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunması karara bağlanmıştı.
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar “Bu vesileyle uzun yıllardır yürüttüğümüz AR-GE çalışmalarından elde ettiğimiz bilgi ve deneyimi aktararak teknoloji transferi de gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullanmıştı.(EKONOMİ SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et