07 Şubat 2024 20:09

Özhaseki, tepki çeken ifadelerini savundu: Algı çalışması

Depremzedelerin, can kaybı yoksa evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını söyleyen Özhaseki, tepkilere 'algı çalışması' diyerek kendisini savundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tepki eken sözlerini savundu.

Deprem üzerinden algı çalışması yapmak isteyenler olduğunu iddia eden Özhaseki, kullandığı ifadeleri de yineledi.

Özhaseki, sosyal medya hesabı X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: 'Bize mis gibi villa verdiniz.' Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz."

NE DEMİŞTİ?

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında depremzedelerin, can kaybı yoksa evlerinin yıkılmasından memnun olduklarını savunan Özhaseki, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Deprem bölgesinde yaptığımız şimdiki evlerin standardı eskisinden çok yüksek. Köy evlerini çelikten yapmaya başladık. 9 şiddetinde deprem gelse bile yıkması mümkün değil.

Şimdiye kadar gidip köy evlerini teslim ettiğim ve misafir olduğum ev sahipleri şunu söylüyor; Allah razı olsun. Bak evimiz yıkıldı -eğer ölüler de yoksa- yıkıldığı iyi olmuş bize mis gibi villa verdiniz diyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Levi's önünde açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Özak işçileri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Putin'in Türkiye ziyareti ileri bir tarihe ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa