07 Şubat 2024 22:51

MİCHA fabrikasında işçiler iş durdurdu

Aliağa OSB'de kurulu MİCHA fabrikasında patron MESS ile imzalanan sözleşmede alınan zammı tanımadığını duyurdu, işçiler iş bıraktı.

Görsel: Google Street View

Reklam

İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde kurulu MİCHA'da patron MESS ile imzalanan sözleşmede alınan zammı tanımadığını duyurdu, işçiler iş durdurdu.

Metal sözleşmesinin ardından yüzde 102 zam bekleyen işçiler, maaşları yattığında patronun yüzde 48 zam yaptığını öğrendi. İşçiler, “Kendisi gidip MESS’e üye oldu, sözleşmeye imza attı. Şimdi de tanımıyorum diyor. Sendika karar aldık iş bırakma eylemine başladık” dedi.

Saat ücretlerinin zamma kadar 60 lira civarında olduğunu ve düşük ücrete çalıştıklarını dile getiren işçiler, “Biz de aldığımız zam oranına sevinmiştik. Eylül ayından beri sözleşmesini bekliyoruz. Zam oranı belli olunca bir nebze olsun sevindik. Ama patron kural tanımıyor” diye konuştu.

Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu 300 civarı işçinin çalıştığı MİCHA'da işçiler iki gündür tezgah başında iş bırakma eylemi yapıyor. Sendika yetkililerinin kendilerine yaptıkları açıklamada "Patron sözleşmeyi tanımak zorunda, haklarımızı alana kadar eyleme devam edeceğiz" dediklerini aktarıyor.

Sevkiyatın da sıkıştığını belirten işçiler, patronun beyaz yakayı çalıştırma gibi bir planın olduğu söylentisinin de dolaştığını söylüyor. (İzmir/EVRENSEL)

 

Reklam