07 Şubat 2024 23:06

Ankara'da Özak işçilerine destek eylemi

Ankara'da DGD-SEN ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, direnişteki Özak işçilerine destek verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Birleşik Tekstil Dokuma Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) çağrısıyla Türkiye genelinde yapılan eylemler kapsamında Özak İşçileri Dayanışma Platformu adına Depo, Liman, Tersane, ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından Ankara AnkaMall AVM içerisinde basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi.  

Sosyalist Emekçiler Partisi’nin (SEP) de katıldığı açıklamayı DGD-SEN Üyesi Meltem Akbaş, yaptı. Açıklama esnasında sık sık “Yaşasın Özak direnişi, sendika haktır engellenemez” sloganları atıldı.

"KAZANAN ÖZAK İŞÇİLERİ OLSUN"

Levi's ve Zara’nın tedarikçiliğini yapan Özak Tekstil’de çalışan işçilerin yetkili sendikadan istifa edip BİRTEK-SEN’e üye olmaya başlamalarının ardından bir kadın işçinin işten çıkarıldığını belirten Akbaş, “İşçiler üretimi durdurarak mobinge, sömürüye, işten atmaya, sarı sendikal düzene ve sefalet ücretlerine karşı; işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesi talebiyle 73 gündür direniyorlar. Patronun yönettiği Urfa’da Valilik eylemleri yasakladı, jandarma ise işçilere TOMA, biber gazı ve coplarla saldırdı. İşçiler defalarca gözaltına alındılar. Patronun saldırılarına, gözaltılara rağmen işçilerin direnişi büyümeye devam ediyor. Özak Tekstil işçileri, sarı sendikaya ve özellikle kadın işçilerin özel hayatlarını hedef alarak tehditler savuran patrona boyun eğmeyecek. Herkesi valiliği, patronu, sarı sendikayı karşısına alıp haklarına sahip çıkarak direnen işçilerle dayanışma göstermeye davet ediyoruz. ‘Özak işçileri yalnız değildir’ demeye ve işçi düşmanlığına yalnızca işçilerin yasal haklarını gasp ederek değil canlarına da kastederek devam eden Özak’ı, Levis’i ve Zara’yı boykot etmeye çağırıyoruz. İşçilerin direnişine ses verin! Kazanan Özak işçileri olsun! Özak işçisi yalnız değildir” ifadelerini kullandı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

MİCHA fabrikasında işçiler iş durdurdu

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Emekli madenci göçükte can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...