8 Şubat 2024 08:12

Yüzde 50 engelli kadına cinsel saldırı davası, 4 Temmuz'a ertelendi

Yüzde 50 engelli S.Y.'yi kaçırarak cinsel saldırıda bulmalarına rağmen 2,5 senedir tutuklanmayan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir'in davası eksik hususların giderilmesi için 4 Temmuz'a ertelendi.

Yüzde 50 engelli kadına cinsel saldırı davası, 4 Temmuz'a ertelendi

Fotoğraf: MA

2021 yılında yüzde 50 engelli olan S.Y’yi silah zoruyla İzmit’ten İstanbul’a kaçırarak cinsel saldırıda bulunan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir’in yargılandığı davanın 3'üncü duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

PİRHA'da yer alan habere göre duruşma, eksik hususların giderilmesi için 4 Temmuz’a ertelendi.

Yüzde 50 engelli olan S.Y’yi silah zoruyla İzmit’ten İstanbul’a kaçırarak uyuşturucu madde içiren ve işkenceyle cinsel saldırıda bulunan Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir, suçlarını itiraf etmesine rağmen 2 buçuk senedir tutuklanmıyor.

NE OLMUŞTU?

Faillerden Deniz Halisdemir’in 2 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Tunceli Nöbetçi Mahkemesine verdiği savunma dilekçesinde cinsel saldırı suçunu kabul ettiği belge ortaya çıkmıştı.

Faillerden Ergün Sevinç’in şikayet sonrasında HTS kayıtlarının çıkmaması için farklı telefon numaraları verdiği bilgisini de veren fail Halisdemir, “S.Y. isimli şahısta zeka geriliği mevcuttu, kendisi zihinsel engelli olduğu için hiçbir şey anlamaz diye düşünmüştük. Ergün Sevinç, tarafıma ‘İfadeni falan alırlarsa babanın ya da annenin telefon numarasını verirsin, HTS kayıtlarında İstanbul’da olduğumuz ortaya çıkmasın, ben de zaten G’nin numarasını kendi numaram olarak vereceğim” dediğini aktarmıştı.

Halisdemir, diğer cinsel saldırı faili olan Ergün Sevinç’in yurt dışına kaçmayı planladığını dilekçesinde ayrıca belirtmişti.

Sanıkların suçlarını kabul etmelerine rağmen cezalandırılmadığını söyleyen mağdur S.Y’nin akrabası, “Şahıslar ceza almıyorlar, böyle bir durumda suçlarını itiraf edecekler ama tutuklanamayacaklar bu nasıl oluyor. Davanın iddianamesi 1.5 yıl sonra hazırlandı. Bu kişiler suçlarını kabul etmelerine rağmen hiçbir ceza almıyorlar” diyerek isyan etmişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et