08 Şubat 2024 14:12

İran destekli gruplar, ABD'nin Suriye'deki üssüne İHA'larla saldırı düzenledi

İran destekli gruplar, Suriye'nin Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne İHA ile saldırı düzenledi.

Ekran görüntüsü Google Maps'tan alınmıştır

Paylaş

Suriye'de İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi.

AA'nın haberine göre İran destekli gruplar, gece yarısından sonra Ömer Petrol Sahası Üssü'ne birden fazla kamikaze İHA ile saldırdı. Saldırıda can kaybına ilişkin bilgi bulunmuyor.

ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

ABD'NİN IRAK VE SURİYE'DEKİ SALDIRILARI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıda 3 Amerikalı askerin öldüğü, 40’tan fazla askerin yaralandığı saldırıya karşılık olarak Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere yönelik 2 Şubat'tan itibaren hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

ABD, 3 Şubat'ta Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğunu duyurmuştu. Irak Hükümet Sözcüsü Basım Avvadi, "Amerikan yönetimi, Kaim Akkaşat (Enbar) bölgesindeki güvenlik güçlerimize saldırı düzenledi. Bu düşmanca saldırı aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişinin şehit olmasına ve 25 kişinin yaralanmasına neden oldu." ifadelerini kullanmıştı. Saldırının bölgedeki yerleşim yerleri ve kamu mallarında hasara neden olduğunu ifade eden Avvadi, ABD'nin söz konusu saldırıyla ilgili Irak hükümetine bilgi verdiği iddialarının ise "asılsız" olduğunu belirtmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de Irak ve Suriye'ye düzenlenen saldırılardan önce Irak hükümetini haberdar ettiklerine dair açıklamasından dolayı özür dilemişti. 

5 Şubat'ta da Suriye'nin Deyrizor ilindeki ABD askerleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin bulunduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne düzenlenen saldırıda, SDG'nin en az 5 üyesinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Irak'taki İslami Direniş'in üstlendiği belirtilen saldırıda, 20 kişinin yaralandığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir'de motosikletli kuryenin ölümünde işverene 6 yıla kadar hapis talebi

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de 6 Şubat söyleşisi: İktidar olası felaketlerin de sorumlusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa